4X: Aarteenetsijä A.

Kuvassa tyttö ja karttapallo sekä 4X-logo.
Kuva: Sanna Lehto

 

4X − Turnerande dansevenemanget, som lanserades ifjol, arrangeras igen våren 2024. Som en del av evenemanget Dansteatern Raatikkos verk för hela familjen utforskar dansens värld med en ung publik. Aarteenetsijä A. har förlorat sin kropp och ger sig ut på ett spaningsuppdrag för att hitta sina saknade delar. Vilka delar plockar du upp längs vägen och vad gör du med dem? Som tur är finns det åskådare med på resan, som säkert har expertisen och hjälpen att hitta de saknade kroppsdelarna!

Den inkluderande barnpjäsen Aarteenetsijä A., som har premiär våren 2024, är en upptäcktsresa till lemmar och ett språng av tro.

KOREOGRAFI Sini Tuominen | PÅ SCENEN Sami Elovaara ja Sini Tuominen | MUSIK Sami Elovaara | KONSTNÄRLIG RÅDGIVNING Jaakko Toivonen

Premiär: 6.4.2024 Dansteater Raatikko, Vantaa
Längd: 30 minuter
Rekommenderad ålder: 3–9-åriga
Språk: Finska

Verket framförs i Aurinkobalettis Takstudio, som inte är ett tillgängligt utrymme. Publiken anländer till teaterns foajé, där de leds in i föreställningslokalen som en grupp.

 

Biljetter

12 € / person alla biljettyper
40 € / 4 biljetter, familjepaket

KÖP BILJETTER »

 

4X − Turnerande dansevenemanget är en minifestival som produceras av fyra dansteatrar − Aurinkobaletti, Minimi, Raatikko och Rimpparemmi. Festivalen presenterar den färskaste repertoaren från varje teater och erbjuder en unik inblick i den inhemska dansens värld. 4X färdas genom Finland; den startar i maj i Rovaniemi, varefter festivalen förflyttas via Kuopio till Vanda och slkutar i Åbo i mitten av juni.

Evenemangsdagen på Aurinkobalet är lördag 8.6. och den börjar med Raatikkos barnpjäs Aarteenetsijä A. kl. 14.00. Kväll med fyra verk börjar samma dag kl. 17.00.

Läs mer om Kväll med fyra verk.

 

Övriga 4X-föreställningar

18.5.2024 Dansteater Rimpparemmi, Rovaniemi, www.rimpparemmi.fi
24.–25.5.2024 Dansteater Minimi, Kuopion kaupunginteatteri, www.minimi.fi
31.5.2024 Dansteater Raatikko, Vantaa, www.raatikko.fi