4X: Aarteenetsijä A.

Kuvassa tyttö ja karttapallo sekä 4X-logo.
Kuva: Sanna Lehto

 

4X − Turnerande dansevenemanget, som lanserades ifjol, arrangeras igen våren 2024. Som en del av evenemanget Dansteatern Raatikkos verk för hela familjen utforskar dansens värld med en ung publik.Sini Tuominens och Sami Elovaaras barnföreställning Aarteenetsijä A. bygger på streetdance. Lekfullhet, skoj, självuttryck, improvisation, känslor och personlighet − det är ord som beskriver streetdance-gemenskapen, och dessa beskrivningar passar också in på Aarteenetsijä A. föreställningen. Denna deltagande barnföreställning sätter kroppar på kartan och ger även publiken en aktiv roll.

Den inkluderande barnpjäsen Aarteenetsijä A., som har premiär våren 2024, är en upptäcktsresa till lemmar och ett språng av tro.

KOREOGRAFI Sini Tuominen | PÅ SCENEN Sami Elovaara ja Sini Tuominen | MUSIK Sami Elovaara | KONSTNÄRLIG RÅDGIVNING Jaakko Toivonen

Premiär: 6.4.2024 Dansteater Raatikko, Vantaa
Längd: 30 minuter
Rekommenderad ålder: +3-åriga
Språk: Finska

Verket framförs i Aurinkobalettis Takstudio, som inte är ett tillgängligt utrymme. Publiken anländer till teaterns foajé, där de leds in i föreställningslokalen som en grupp.

 

Biljetter

12 € / person alla biljettyper
40 € / 4 biljetter, familjepaket

KÖP BILJETTER »

 

4X − Turnerande dansevenemanget är en minifestival som produceras av fyra dansteatrar − Aurinkobaletti, Minimi, Raatikko och Rimpparemmi. Festivalen presenterar den färskaste repertoaren från varje teater och erbjuder en unik inblick i den inhemska dansens värld. 4X färdas genom Finland; den startar i maj i Rovaniemi, varefter festivalen förflyttas via Kuopio till Vanda och slkutar i Åbo i mitten av juni.

Evenemangsdagen på Aurinkobalet är lördag 8.6. och den börjar med Raatikkos barnpjäs Aarteenetsijä A. kl. 14.00. Kväll med fyra verk börjar samma dag kl. 17.00.

Läs mer om Kväll med fyra verk.

 

Övriga 4X-föreställningar

18.5.2024 Dansteater Rimpparemmi, Rovaniemi, www.rimpparemmi.fi
24.–25.5.2024 Dansteater Minimi, Kuopion kaupunginteatteri, www.minimi.fi
31.5.2024 Dansteater Raatikko, Vantaa, www.raatikko.fi