Syksyn ohjelmisto on julkaistu – uutuusteos yhdistää tanssia ja nukketeatteria!

Aurinkobaletin syksyn ensi-iltateoksena nähdään tanssia ja nukketeatteria yhdistävä Dysmorphic. Teos toteutetaan yhdessä nukketeatteriverkosto Aura of Puppetsin kanssa. Lisäksi ohjelmistossa nähdään koronapandemian jalkoihin jääneitä menestysteoksia ja mielenkiintoisia vierailuja. Tutustu syksyn kausiesitteeseen täällä.

Ensi-iltansa 8.9.2022 saava Dysmorphic on tumma ja toivorikas esitys kehonkuvan häiriöistä. Se vyöryttää näyttämölle absurdin mielikuvituksellisia, mutta raadollisen todellisia näkymiä vääristyneistä mielenmaisemista. Esityksen lähtökohtana on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö, jossa ihminen näkee jonkin osan kehostaan epämuotoisena, vastenmielisenä tai jopa hirviömäisenä.

Nukketeatteritaiteilija Erika Malkin, tanssitaiteilija Tashi Iwaokan ja säveltäjä-muusikko Aino Lehtovaaran esitys rakentuu nukketeatterista, tanssista ja elävästä musiikista. Vaahtomuovista muotoutuvat nuket sulautuvat osaksi esiintyjien vartaloita muokaten niiden ääriviivat uudelleen. Elävä sävelletty musiikki syntyy ihmiskehoista, laulu- ja äänenkäyttötekniikoista sekä kehollisista rytmeistä. Teos on ohjelmistossa 8.9.–1.10. ja 2.–3.11.2022.

 

Suosikkiteokset palaavat näyttämölle

Urmas Poolametsin ja Ismo Laakson uusi villi tulkinta Claudio Monteverdin oopperasta Poppean kruunaus aloittaa syyskauden 17.–20.8.2022. Elävän musiikin siivittämässä teoksessa Manilla-teatterin näyttämöllä nähdään Aurinkobaletin tanssiryhmä, muusikko Ismo Laakso sekä laulajat Jouni Bäckström ja Anneliina Rif.

Viime vuonna Aurinkobaletin 40-vuotista taivalta juhlistanut juhlagaala 40 Auringon vuotta palaa näyttämölle 7.–22.10.2022. Kolmen pienteoksen kokonaisuudessa nähdään unohtumattomat koreografiat Jorma Uotiselta, Marjo Kuuselalta ja Ervi Siréniltä. Aikaisemmin juhlagaala on esitetty ainoastaan striimattuna ja vain kerran paikan päällä Manilla-teatterissa.

Syyskauden päättää Sasha Pepeljajevin arvoituksellinen tanssiteos Minne kutsua Liza? 25.11.–17.12.2022. Ensi-iltansa syksyllä 2021 saanut teos tarjoilee valikoiman vähemmän vakavia ohjeita, miten tanssin avulla hajotetaan ja luodaan maailman havainnoimisen keinoja. Minne kutsua Liza? on Pepeljajevin kahdeksas teos Aurinkobaletille.

 

Mielenkiintoisia vierailuja Manilla-teatterissa

Tehdasfestivaali Manifesti valtaa Manillan kulttuuritehtaan 7.–18.9.2022. Festivaalin aikana Manillan täyttää kymmenen korkeatasoista ja tuoretta esitystä nykytanssin, uuden sirkuksen ja kehollisen ilmaisun kotimaisilta huipputekijöiltä. Tänä vuonna tapahtuman teemana on dialogi, jota ohjelmaan valitut teokset ilmentävät taiteen eri keinoin. Aurinkobaletin ja Aura of Puppetsin Dysmorphic-teoksen lisäksi tapahtuman ohjelmistossa nähdään muun muassa Pori Dance Companyn ja Minimin Stream, Teemu Mäen ja Maija Nurmion Éliane – tanssiteos kolmelle keholle ja äänelle sekä Karolina Ginmanin Fluvial.

Henna-Maria Hanhinevan teos Naisen sydän vierailee Manilla-teatterissa 28.–29.10.2022. Naisen sydän on koskettava tanssiteos katseesta, kohtaamisesta ja ystävyydestä. Teos on piirissä tapahtuva kohtaamisten kudelma kahdelle tanssijalle ja muusikolle, jonka instrumentteina ovat piano ja oma ääni.

Lisäksi Manilla-teatterissa vierailevat muun muassa animaatioelokuvafestivaali Turku Animated Film Festival 24.–28.8.2022 ja nukketeatterifestivaali TIP-Fest 2.–5.11.2022.

Liput syksyn näytöksiin ovat myynnissä verkkokaupassamme.

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää