Iwaoka – Lehtovaara – Malkki: Dysmorphic - Aurinkobaletti

Iwaoka – Lehtovaara – Malkki: Dysmorphic

Kolme kehoa. Vaahtomuovia. Mikrofoni. Aurinkobaletin ja Aura of Puppetsin Dysmorphic on tumma ja toivorikas esitys kehonkuvan häiriöistä. Se vyöryttää näyttämölle absurdin mielikuvituksellisia, mutta raadollisen todellisia näkymiä vääristyneistä mielenmaisemista. Miltä tuntuu elää oman kuvitellun hirviömäisyyden varjossa? Voiko sitä oppia rakastamaan? Tai saako sen jotenkin hengiltä.

Esityksen lähtökohtana on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö, jossa ihminen näkee jonkin osan kehostaan epämuotoisena, vastenmielisenä tai jopa hirviömäisenä. Esitys rakentuu nukketeatterista, tanssista ja elävästä musiikista. Vaahtomuovista muotoutuvat nuket sulautuvat osaksi esiintyjien vartaloita muokaten niiden ääriviivat uudelleen. Elävä sävelletty musiikki syntyy ihmiskehoista, laulu- ja äänenkäyttötekniikoista sekä kehollisista rytmeistä.

Dysmorphic tuo näkyville kehonkuvan häiriöistä kärsivien kamppailun, jotta sen tuottama häpeä vähenisi ja tietoisuus siitä kasvaisi. Kaunis on maailma, jossa vääristyneet katseet kirkastuvat ja kehopositiivisuus kukoistaa. Sen myötä myös erilaisuutta on helpompi arvostaa. Kaiken yllä syliinsä sulkeva, pimeyden valaiseva suunnattoman suuri sydän.

 

Tekijät

KÄSIKIRJOITUS JA KONSEPTI Erika Malkki | OHJAUS Maija Westerholm ja työryhmä | KOREOGRAFIA Tashi Iwaoka | ÄÄNISUUNNITTELU, SÄVELLYS JA MUSIIKIN HARJOITUTTAMINEN Aino Lehtovaara | ESIINTYJÄT Tashi Iwaoka, Aino Lehtovaara ja Erika Malkki | PUKUSUUNNITTELU Amita Kilumanga | NUKENRAKENNUS Erika Malkki | VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | TUOTANTO Työryhmä, Aurinkobaletti ja Aura of Puppets

Ensi-ilta: 8.9.2022 | Manilla, Turku
Muut esitykset: 9.9.–1.10. ja 2.–3.11.2022
Kesto: noin 60 min
Ikäsuositus: +14 vuotta

 

Näytökset

To 8.9. klo 19.00
Pe 9.9. klo 19.00

To 22.9. klo 19.00
Pe 23.9. klo 19.00
La 24.9. klo 17.00

To 29.9. klo 19.00
Pe 30.9. klo 19.00
La 1.10. klo 17.00

Ke 2.11. klo 20.15
To 3.11. klo 20.15

 

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet

Osta liput näytökseen verkkokaupastamme.

 

Ryhmätiedustelut ja oheispalvelut

Veera Syrén
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö (BDD, Body Dysmorphic Disorder)

Dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä kärsivä henkilö on vakuuttunut oman ulkonäkönsä epämuotoisuudesta, viallisuudesta tai rumuudesta. Epäily omaan ulkonäköön liittyvästä poikkeamasta voi liittyä mihin ruumiinosaan tahansa; useimmiten kyseessä on kuitenkin jokin ulospäin näkyvä ruumiinosa.

Joskus henkilöllä onkin jotakin poikkeavaa ulkomuodossaan, kuten esimerkiksi luomi, arpi, ryppy, ihon kalpeus tai punoitus, kasvojen epäsymmetria tai korvien tai nenän suuri koko. Tällöinkin ruumiinkuvan häiriöstä kärsivän huoli on luonteeltaan selvästi liiallista. Usein ruumiinosassa ei ole ulkonäöltään normaalista lainkaan poikkeava ja henkilö on ahdistuneen huolissaan huultensa, rintojensa, takamuksensa, olkapäittensä, reisiensä tai sukuelintensä koosta tai muodosta.

 

Lue lisää

Aurinkobaletti syksyllä yhteistyöhön nukketeatterin kanssa (Aamuset 2.6.2022)