Emho – Livets arkitektur

Kuvassa vasemmalta Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö ja Elina Raiskinmäki

Patrick Di Quiricos dansverk Emho är en djuplodande forskningsresa i vårt inre, vår existens från första början till utvecklingen av vår essens och mest extrema mänskliga kunskap. Vår egen personlighet utvecklas ständigt genom de minnen vi upplever i våra liv och genom stunder som påverkar vårt undermedvetna och skapar oss, den vi är.

Under vår livstid upplever vi stunder, som bygger vår historia bit för bit. Var och en av oss har vår egen stig, som korsas med människor i vår närhet. Liksom stadens gator på kartan korsar våra vägar varandras. Vad händer under dessa möten eller vad krävs för att vi upplever att vi mött en annan människa? Av alla de vägar vi vandrat bildas en struktur, som är unik för varje person. På samma sätt byggs hela samhället upp.

Minnen består av bilder: av rum, föremål och ting, som genererar en mening, och som länkas ihop med en viss känsla. Vår stig går igenom dessa rum, blir kvar i våra minnen och förändrar oss. Av de här rummen byggs en grundplan till våra liv.

Även rörelsen bildar en struktur och utvecklas genom övning. Också kontakten med andra människor byggs upp genom att öva. Ifall vi låter vår liv strömma igenom oss, och inte fattar tag i andra människor, blir vi enbart personer som iakttar våra liv från utsidan. Hur svårt är det inte att på djupet lyssna på en annan människa eller förstå henne. Rörelsen börjar då vi fattar ett intresse för den andra människans berättelse, stig och struktur. Genom att öva oss kan vi lära känna varandra, men det kräver mod att ge utrymme åt en annan i våra egna rum och ge av oss själva lika mycket tillbaka. Utan mod att ge utrymme åt en annan ur våra egna rum kan vi inte lära oss vad vi bildar tillsammans. Utan mod är vi bara gator på kartan – gator, som är parallella, men mellan vilka man inte kan bygga gemensamma strukturer och hus.

Vi har alla ett eget Emho, en abstrakt tolkning av livet.

Ensemble

KOREOGRAFI Patrick Di Quirico | MUSIK Jaakko Salonen | GRAFISK DESIGN Sonja Cederlund | I ROLLERNA Elina Raiskinmäki, Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö och Jaakko Salonen | LJUSDESIGN Zai Sainio och Magnús Sigurðarson | FOTOGRAFIER Jussi Virkkumaa | PRODUKTION Aurinkobaletti

Premier: 11.12.2020 | Manilla, Åbo
Längd: ca 45 min.

 

Föreställningar

Tor 31.8. kl. 19.00
Fre 1.9. kl. 19.00
Lör 2.9. kl. 17

Ons 6.9. kl. 19.00
Tor 7.9. kl. 19.00
Fre 8.9. kl. 19.00

 

Biljetter

25 € normal biljett
23 € pensionär
15 € studerande, barn (under 18 år), arbetslösa samt civiltjänstgörare och beväringar
12 € Temes, Skådespelarförbundets och Takus medlemmar, personer med Finlands Teatrar rfs Teaterkort och studeranden inom dans- och teaterbranschen samt personer med presskort.

Köp biljetterna i näthandeln.

 

Gruppbokningar och förfrågningar

Pia Puustelli
Försäljnings- och marknadsföringsplanerare

050 470 1620

 

Recensioner och artiklar

Emho (Yökukkujan sekalaiset 5.5.2022)

Ihmisen silhuetti vimmaisena liikkeenä – striimattuna ja tallenteena nähty Emho pääsi lopultakin yleisön eteen Manillassa (Turun Sanomat 12.3.2022)

Aurinkobaletissa nähdään tanssiteos, joka sukeltaa elämän arkkitehtuuriin – Emhon tie live-ensi-iltaan on kestänyt kaksi vuotta (Turun Sanomat 16.2.2022)

Aurinkobaletti öppnar vårsäsongen med vackert förstlingsverk (Blonathan-blogi 16.2.2022)