Emho – Elämän arkkitehtuuri

 

Kuvassa vasemmalta Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö ja Elina Raiskinmäki

Patrick Di Quiricon tanssiteos Emho on syväluotaava tutkimusmatka meihin itseemme, olemassaolomme alusta aina kaikkein olennaisimman inhimillisen kyvykkyytemme kehittymiseen. Oma persoonallisuutemme kehittyy jatkuvasti elämämme aikana; alitajuntaamme muokkaavien hetkien ja muistojen kautta, tehden meistä sen, kuka olemme.

Emho – Elämän arkkitehtuuri

Elämämme aikana koemme hetkiä, jotka rakentavat tarinaamme pala kerrallaan. Meillä jokaisella on oma polkumme, joka risteää lähellämme olevien ihmisten kanssa. Kuten kaupungin kadut kartalla, me risteämme toistemme kanssa. Mitä kohtaamisessa tapahtuu tai mitä vaaditaan, että koemme kohdanneemme toisen ihmisen? Kaikista kulkemistamme reiteistä muodostuu rakennelma, joka on jokaiselle omannäköisensä. Samalla tavalla rakentuu koko yhteiskunta.

Muistot koostuvat kuvista: huoneista, esineistä ja tavaroista, joille kertyy merkitys, ja jotka yhdistyvät tiettyyn tunteeseen. Polkumme kulkee läpi näiden huoneiden, jotka jäävät muistoiksi mieleemme ja muuttavat meitä. Näistä tiloista rakentuu elämämme pohjapiirros.

Myös liike muodostaa rakennelman ja kehittyy harjoittelemalla. Myös yhteys muihin ihmisiin rakentuu harjoittelemalla. Jos annamme elämämme virrata lävitsemme, emmekä tartu muihin ihmisiin, päädymme tarkkailemaan elämäämme ulkopuolelta. Kuinka vaikeaa on aidosti kuulla toista ihmistä tai ymmärtää häntä. Liike lähtee kiinnostuksesta toisen ihmisen tarinaa, polkua ja rakennetta kohtaan. Harjoittelemalla opimme tuntemaan toista, mutta se vaatii halua olla läsnä, antautua läheisyydelle ja antaa itsestämme yhtä paljon. Ilman rohkeutta antaa tilaa toiselle omista huoneistamme emme voi oppia sitä, mitä me olemme yhdessä. Ilman uskallusta olemme vain katuja kartalla – katuja, jotka kulkevat vierekkäin, mutta joiden väliin ei rakenneta meille yhteisiä rakennelmia ja taloja.

Meillä jokaisella on oma Emhomme, abstrakti tulkintamme elämästä.

 

Tekijät

KOREOGRAFIA Patrick Di Quirico | MUSIIKKI Jaakko Salonen | ESIINTYJÄT Elina Raiskinmäki, Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö ja Jaakko Salonen | VALOSUUNNITTELU Zai Sainio ja Magnús Sigurðarson | GRAAFINEN SUUNNITTELU Sonja Cederlund | VALOKUVAT Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Ensi-ilta: 11.12.2020 | Manilla, Turku
Kesto: noin 45 min

Näytökset

To 31.8. klo 19.00
Pe 1.9. klo 19.00
La 2.9. klo 17

Ke 6.9. klo 19.00
To 7.9. klo 19.00
Pe 8.9. klo 19.00

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet
12 € ammattilaiset (tanssi- ja teatterialan ammattilaiset tai ammattiin opiskelevat)

Osta liput verkkokaupastamme.

 

Ryhmätiedustelut ja oheispalvelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Lue lisää

Emho (Yökukkujan sekalaiset 5.5.2022)

Ihmisen silhuetti vimmaisena liikkeenä – striimattuna ja tallenteena nähty Emho pääsi lopultakin yleisön eteen Manillassa (Turun Sanomat 12.3.2022)

Aurinkobaletissa nähdään tanssiteos, joka sukeltaa elämän arkkitehtuuriin – Emhon tie live-ensi-iltaan on kestänyt kaksi vuotta (Turun Sanomat 16.2.2022)

Aurinkobaletti öppnar vårsäsongen med vackert förstlingsverk (Blonathan-blogi 16.2.2022)