Aurinkobaletti − Collectif ÈS: Stayin' Alive - Aurinkobaletti

Aurinkobaletti − Collectif ÈS: Stayin’ Alive

Tanssijat lavalla.

Uutuusteoksessaan Stayin’ Alive Aurinkobaletti ja ranskalainen Collectif ÈS kaivautuvat syvälle ryhmien ja kollektiivien tarkasteluun hymnien kautta. Hymnit yhdistävät ja edustavat: ne kokoavat yksilöitä tietyn melodian ja tiettyä ihannetta, ajatusta tai muistoa levittävän sanoituksen taakse.

An die Freude (Oodi ilolle), Finlandia, Amazing Grace, God Save the Queen, I Will Survive, Run the World (Girls)… On olemassa kansallishymnejä, symbolisia, urheiluun liittyviä, poliittisia, vallankumouksellisia, punkideologiaan liittyviä, kansanomaisia, kaupallisia ja monenlaisia muita hymnejä. Sama hymni voi periytyä aikakaudelta toiselle, edustaa eri aikoina eri asioita ja tulla tulkituksi eri tavoin omista henkilöhistorioistamme käsin.

Voisiko olla mahdollista huumorin, ilon ja utopian avulla luoda uusi hymni?

 

Tekijät

KONSEPTI JA KOREOGRAFIA Collectif ÈS: Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora | TANSSI Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki | LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Bertrand Nodet | VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄNISUUNNITTELU Valtteri Alanen | VERKKOSIVUN KUVA Wilfrid Haberey | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Ensi-ilta: 28.4.2023 | Manilla, Turku
Muut esitykset: 28.4.–13.5.2023
Kesto: noin 50 min
Ikäsuositus: +8 vuotta

 

Näytökset

Pe 28.4. klo 19.00 ENSI-ILTA
La 29.4. klo 17.00

Ke 3.5. klo 19.00
To 4.5. klo 19.00
Pe 5.5. klo 19.00
La 6.5. klo 17.00

Ke 10.5. klo 19.00
To 11.5. klo 19.00
Pe 12.5. klo 19.00
La 13.5. klo 17.00

 

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet

Osta liput verkkokaupastamme.

 

Ryhmätiedustelut ja oheispalvelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Collective  ÈS − Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora

ÈS on ranskankielinen prepositio, joka tarkoittaa jotakin koskevaa.

Sana, johon ÈS viittaa on aina monikossa, eli sitä seuraa aina moninaisuus – ja juuri tätä moninaisuutta ryhmä tavoittelee yhteisönä. Collectif ÈS syntyi halusta etsiä, tutkia ja tarkastella koreografian kieltä kolmen henkilön ryhmänä.

Collectif ÈS ottaa paikkansa ryhmänä, jossa kaikki ovat yhtä merkittäviä ilman roolijakoa ja johon heistä jokainen tuo oman näkemyksensä ja lähestymistapansa. Uusien teosten luominen merkitsee heille kollektiivista uuden keksimistä ja sellaisten aiheiden esilletuomista, jotka syntyvät ryhmän jäsenistä itsestään – ottaen riskin ja luottaen kaikkien allekirjoittavan luovan teon tai ratkaisun.

Elävän esityksen luominen merkitsee heille itse elävinä olentoina kohtaamiensa ja läpielämiensä kokemusten tarjoamista. Tällä tavoin jakaen ryhmä luo oman tapansa tutkia, etsien fyysistä intensiteettiä, joka ajaa kehot täydelliseen omistautumiseen ja saa ne kokonaan tiedostetuiksi. Collectif ÈS haluaa kehittää fyysistä empatiaa, kehoissa olemista siten, että ne vuorovaikuttavat keskenään ja huokuvat yhdessäolon tuottamaa mielihyvää. Tämän tutkiminen saa jatkuvasti raaka-ainetta vuorovaikutuksen tarkastelusta ja ryhmäenergiasta, ryhmän tarpeesta toimia tällä nimenomaisella tavalla ja yhteiskunnallisesta roolista, joka sillä voi olla. Luomisprosessi on mahdollisuus tulla yhteen, työskennellä yhdessä ja asettaa kyseenalaiseksi yksilön suhde toisiin.

Ryhmä on luonut teoksia yhdessä vuodesta 2011 lähtien käsitellen, jossain määrin itse-ironisesti, teemoja kuten utopia, epäsopu sekä plagioiminen ja/tai populaarikulttuuriin liittyvien viittausten periytyminen.