Tilattavissa: Illallisvieraita

Kuvassa neljä henkilöä pöydän ääressä.

Meillä on valtava tarve ymmärtää maailmaa ympärillämme. Haluamme tietää, mikä on elämän tarkoitus. Mitä oikeastaan etsimme ja saavutammeko siihen yhteyden? Missä kulkee raja näkyvän ja yliluonnollisen maailman välillä?

Aurinkobaletin tanssiteoksessa illan pimeys, tuulen ulvonta nurkissa ja lepattavat kynttilän liekit rakentavat näyttämön surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa luodaan yhteyttä rajan tuolle puolen. Illallinen on katettu ja sinut on kutsuttu pöytään. Uskallatko ottaa kutsun vastaan?

”Esitys on vuosisatoja unohduksissa ollut praktiikka, jolla avataan ovia korkeampaan tietoisuuteen ja todellisuuteen. Yhteyden avautumisen jälkeen toiselta puolen voidaan tuottaa tietoa elämästä ja sen tarkoituksesta – ja tällä tarkoitetaan ihan konkreettisia vastauksia. Näin ollen esitys toimii eräänlaisena ikiaikaisena oraakkelina, jossa tanssiryhmä hikoilee katsojien hyvinvoinnin lisäämiseksi sellaisen nykytanssiteoksen parissa, jolla voidaan varmuudella sanoa olevan valtavasti vaikuttavuutta ja merkittävyyttä. Teos on saanut innoituksensa taiteilijan rakkaudesta viihteeseen, ja se on omistettu erityisesti 1980-luvun saippuasarja Kuplalle.”

Illallisvieraita on koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttusen ensimmäinen teos Aurinkobaletille. Teos oli mukana Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Taidetestaajat-ohjelmassa syksyllä 2021 ja talvella 2022.

 

Tekijät

KOREOGRAFIA Jyrki Karttunen | TANSSI Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki | LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Karoliina Koiso-Kanttila | VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄNISUUNNITTELU Jaakko Salonen | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Ensi-ilta: 12.11.2021 | Manilla, Turku
Kesto: noin 60 min
Ikäsuositus: +12 vuotta

Teos on tilattavissa erilaisiin tapahtumiin ja kiertueille.

 

Tila- ja tekniset vaatimukset

  • Näyttämön minimikoko: 10 x 10 metriä
  • Näyttämön minimikorkeus: 4 metriä
  • Putket tai strussit kaluston kattokiinnitystä varten
  • Voimavirta

 

Tilaukset ja tiedustelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Teoksen traileri

Video on teoksen traileri eli markkinointivideo. Se sisältää tanssia ja musiikkia. Video: Jussi Virkkumaa, esiintyjät: Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki.

 

Kurkista teoksen kulisseihin

Kuinka tanssiteos valmistuu? Minkälainen työryhmä on Illallisvieraita-teoksen takana? Mielenkiintoisessa videohaastattelussa koreografi Jyrki Karttunen, Aurinkobaletin tanssijat ja muut työryhmän jäsenet kertovat työskentelystään Illallisvieraita-teoksen parissa. Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Illallisvieraita-teoksen haastatteluvideo toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

 

Lue lisää

Suveräna scenkonstnärer bjuder på varmhjärtad seans (Hufvudstadsbladet 30.11.2021)

Jyrki Karttusen ensimmäinen vierailu Aurinkobaletissa tuo näyttämölle komeat illalliskutsut, mutta ulkokuorien alta paljastuu outouksia (Turun Sanomat 13.11.2021)

Suveräna danskonstnärer bjuder på varmhjärtad scenseans (Blonathan-blogi 5.12.2021)

Aurinkobaletin Illallisvieraita-teos kattaa kauhukuvaston ja pop-viittaukset juhlaksi elämälle (Arjen pilkahduksia 21.11.2021)

Illallisvieraita (Yökukkujan sekalaiset 3.12.2021)

Illallisvieraita / Aurinkobaletti 11.12.2021 (Paljon melua teatterista 12.12.2021)

Jyrki Karttunen otti tanssiteokseensa vaikutteita spiritismistä ja saippuasarjoista – katso videolta maistiainen (Turun Sanomat 10.11.2021)

Jyrki Karttusen tanssiteos huipentaa Aurinkobaletin juhlavuoden (Aamuset 10.11.2021)

 

Mukana Taidetestaajissa

Illallisvieraita-teos oli mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittamassa Taidetestaajat-hankkeessa jatkokaudella 2021–2022. Taidetestaajat on kulttuurin suurhanke, joka on vienyt lukuvuosina 2017–2020 taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Aurinkobaletin Taidetestaajat-vierailut järjestettiin marras-joulukuussa 2021 ja etävierailut helmikuussa 2022. Vierailuille osallistui yli 1700 nuorta.