4X: Neljän teoksen ilta

Aurinkobaletin tanssijat ja 4X - kiertävän tanssitapahtuman logo.
Kuva Aurinkobaletin teoksesta Stayin’ Alive. Kuvaaja: Jussi Virkkumaa.

 

Viime vuonna lanseerattu 4X – kiertävä tanssitapahtuma järjestetään jälleen keväällä 2024. Tapahtuman huipentava Neljän teoksen ilta tarjoaa monipuolisen katsauksen nykytanssiin. Tarjolla on Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin ajankohtaista ohjelmistoa. Tanssi-illan jatkoilla sana on vapaa, ja sitä voi käyttää rennossa Taideraadissa, jossa ruoditaan illan teoksia ja esiin nousevia teemoja. Taideraadin vetämisestä vastaavat illan juontajat. Neljän teoksen ilta jatkoineen kestää noin 3 tuntia. Tarkemmat teostiedot julkaistaan helmikuussa 2024.

4X – kiertävä tanssitapahtuma on neljän tanssiteatterin – Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin – toteuttama minifestivaali, joka esittelee kunkin teatterin tuoreinta ohjelmistoa tarjoten näköalapaikan kotimaisen tanssin maailmaan. 4X kiertää Suomen halki; se starttaa toukokuussa Rovaniemellä, josta festivaali siirtyy Kuopion kautta Vantaalle ja päättyy kesäkuun alussa Turkuun.

Tapahtumapäivä Aurinkobaletissa on lauantai 8.6. ja se alkaa Raatikon lastenteoksella Aarteeenetsijä A. klo 14. Neljän teoksen ilta puolestaan alkaa samana päivänä klo 17.

Lue lisää teoksesta Aarteenetsijä A..

 

Illan teokset

HUOM! Illan ensimmäinen teos Tanssiteatteri Raatikon Rising Star alkaa jo lämpiössä ennen ovien avautumista varsinaiseen esitystilaan, joten kannattaa tulla paikalle hyvissä ajoin. Lämpiömme avautuu tuntia ennen esitystä.

Tanssiteatteri Raatikko: Rising Star, koreografia Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen.
Tanssiteatteri Minimi: Kaiku, koreografia Iiro Näkki.
Tanssiteatteri Rimpparemmi: UrosLive, koreografia Matti Paloniemi.
Aurinkobaletti: Stayin’ Alive, koreografia Collectif ÈS: Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora, kesto noin 40 min. (lyhennetty alkuperäisestä teoksesta).

Illan päättää Taideraati.

 

UrosLive

KOREOGRAFIA Matti Paloniemi | TEKSTIT Jyri Olilla | ESIINTYJÄT Atte Herd, Joni Kuokkanen ja Jukka Nurmela | TEKNINEN TOTEUTUS Lauri Uusitalo | ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Nurmela | PUKUSUUNNITTELU Jaana Isokangas | TUOTANTO Tanssiteatteri Rimpparemmi

 

Kaiku

KOREOGRAFIA Iiro Näkki | TUOTANTO Tanssiteatteri Minimi

 

Stayin’ Alive

Mikä kappale saa sinut iloitsemaan kuulumisesta joukkoon ja tuntemaan itsesi eläväksi? Voiko popkappaleesta tulla hymni? Tule kokemaan hyviä viboja mukaansa tempaavassa esityksessä! 

Stayin’ Alive -teoksessaan Aurinkobaletti ja ranskalainen Collectif ÈS -koreografiryhmä kaivautuvat ryhmien tarkasteluun hymnien kautta. Hymnit yhdistävät ja edustavat: ne kokoavat yksilöitä tietyn melodian ja tiettyä ihannetta, ajatusta tai muistoa levittävän sanoituksen taakse. Sama hymni voi periytyä aikakaudelta toiselle, edustaa eri aikoina eri asioita ja tulla tulkituksi eri tavoin omista henkilöhistorioistamme käsin.

KONSEPTI JA KOREOGRAFIA Collectif ÈS: Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora | TANSSI Côme Calmelet-Pyykkö, Linda Holmström, Parick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki | LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Bertrand Nodet | VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄNISUUNNITTELU Valtteri Alanen | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Ensi-ilta: 28.4.2023 Manilla-teatteri, Turku
Kesto: noin 40 min
Ikäsuositus: +8 vuotta

 

Liput

31 € peruslippu
28 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet
12 € Temen, Näyttelijäliiton, Takun jäsenet, Suomen Teatterit ry:n Teatteri-korttilaiset ja tanssi- tai teatterialan ammattiin opiskelevat sekä pressikorttilaiset

OSTA LIPUT »

 

Ryhmätiedustelut ja oheispalvelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Muut 4X − kiertävän tanssitapahtuman esitykset

18.5.2024 Tanssiteatteri Rimpparemmi, Rovaniemi, www.rimpparemmi.fi
24.–25.5.2024 Tanssiteatteri Minimi, Kuopion kaupunginteatteri, www.minimi.fi
31.5.2024 Tanssiteatteri Raatikko, Vantaa, www.raatikko.fi