Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine

Ihmisiä rivissä juhlavaatteissa ja pidellen vihanneksia haarukoissaan.

 

Illallispöytä on katettu kansainvälisessä ruokakongressissa! Ruokatoimittajia, kulinaristeja, herkkusuita – makuja ja mauttomuuksia. Yllätyksellinen illanvietto tanssittaa eteemme kulinaarisia käännekohtia Turun hämäräperäisessä ruokahistoriassa ja suurustaa soosin intohimoisilla ruokapuheilla ja -tansseilla. Laukkamakkaran synty – olisiko se voinut olla estettävissä?

Johanna Keinäsen ja Liisa Ruuskasen kehittämä ruokateatteri saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun ja paljastaa turkulaisen ruokahistorian salaiset kansiot. Pikkujouluohjelmaksi loistavasti sopiva elämys sisältää toisiinsa sekoittuvat esityksen ja illallisen.

Esitysten menusta vastaa Arttu Parviainen (Nahkurin Kellari), joka voitti tänä vuonna kultaa IKA Culinary Olympics -kilpailussa osana Suomen kokkimaajoukkuetta.

Menuvaihtoehdot: sisältäen lihaa tai vegaaninen. Molemmat menut ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Muut ruoka-allergiat on ilmoitettava sähköpostitse info@aurinkobaletti.fi vähintään viikkoa ennen esitystä.

 

Menuvaihtoehdot

Menu sisältäen lihaa:

  • Maa-artisokka gazpacho, maa-artisokkasipsiä, karamellisoitua maa-artisokkapyreetä, yrttejä ja salvia-rucolaöljyä
  • Wallenbergin pihvi broilerista, linssi-kasvispaistos, yrttejä ja yrttimajoneesia
  • Mausteista kosteaa taatelikakkua, kinuskia, vaniljalla maustettua tyrniä, tyrnigeeliä ja kirveliä

Vegaaninen menu:

  • Maa-artisokka gazpacho, maa-artisokkasipsiä, karamellisoitua maa-artisokkapyreetä, yrttejä ja salvia-rucolaöljyä
  • Kasvis-Wallenberg, linssi-kasvispaistos, yrttejä ja yrttimajoneesia
  • Mausteista kosteaa taatelikakkua, kinuskia, vaniljalla maustettua tyrniä, tyrnigeeliä ja kirveliä

 

Tekijät

KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS Johanna Keinänen | KONSEPTI JA KONSULTOINTI Liisa Ruuskanen | KOREOGRAFIA Työryhmä | TANSSI Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Linda Holmström, Urmas Poolamets ja Elina Raiskinmäki | UNDERSTUDY Annastiina Love | LAVASTUS JA VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄNISUUNNITTELU Ilkka Tolonen | PUKUSUUNNITTELU Marjo Haapasalo | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Ensi-ilta: 14.11.2024 | Manilla-teatteri, Turku
Kesto: noin 2 h.
Ikäsuositus: +12 vuotta

 

Näytökset

To 14.11. klo 19 ENSI-ILTA
Pe 15.11. klo 19
La 16.11. klo 17

To 21.11. klo 19
Pe 22.11. klo 19
La 23.11. klo 17

Viikon 47 esityksiin ei myydä enää illallisen sisältäviä lippuja. Lippuja ilman ruokaa (31 € / henkilö) voi ostaa teatterin lipunmynnistä. Baari palvelee esityksen ajan.

To 28.11. klo 19
Pe 29.11. klo 19 (ryhmävaraukset täynnä)
La 30.11. klo 17

To 5.12. klo 19
La 7.12. klo 17

Pe 13.12. klo 19 (ryhmävaraukset täynnä)
La 14.12. klo 17

 

Liput

79 € / hlö

Lippu sisältää esityksen ja kolmen ruokalajin illallisen (ks. menuvaihetoehdot yllä).

Lisäksi ostettavissa viinipaketit: 15 € / hlö (alkoholillinen) tai 12 € / hlö (alkoholiton), sisältäen kolme kaatoa.

OSTA LIPUT »

 

Ryhmäliput

Vähintään kymmenen hengen ryhmät: 70 € / hlö + ryhmän vetäjä 35 € sisältäen esityslipun ja kolmen ruokalajin illallisen (ks. menuvaihetoehdot yllä).

Lisäksi ostettavissa juomapaketit: 15 € / hlö (alkoholillinen) tai 12 € / hlö (alkoholiton), sisältäen kolme kaatoa.

Ryhmävaraukset on vahvistettava sitovasti kaksi kuukautta ennen esitystä. Samalla tulee vahvistaa menuvaihtoehdot ja mahdolliset juomapaketit ja erikoisruokavaliot.

 

Ryhmävaraukset ja tiedustelut

Pia Puustelli

p. 050 470 1620

 

Arviot ja artikkelit

Laukkamakkara kutsuu tanssiin Aurinkobaletin hulvattomassa ruokateatteriteoksessa (TS 15.11.2024)

Teoksen arvio Turkulaiset-verkkosivulla (Turkulaiset 18.11.2024)

Turkulaisen ruokahistorian salaisuudet paljastuvat, kun Aurinkobaletin esityksen lomassa nautitaan monen ruokalajin menu  (TS 11.11.2024)

 

Katso lisätietoja videoilta

Katso teoksen teaser!

 

Miksi tulla Mikä menu! -esitykseen? Katso video!.

 

Miten ruokateatteriesitykseen tullaan ja mitä siellä oikein tapahtuu? Se selviää yllä olevalta videolta!

 

Mistä Turun ensimmäisessä ruokateatteriesityksessä on kyse? Ohjaaja-käsikirjoittajat Liisa Ruuskanen ja Johanna Keinänen kertovat