Illallispöytä on katettu kansainvälisessä ruokakongressissa! Ruokatoimittajia, kulinaristeja, herkkusuita – makuja ja mauttomuuksia. Yllätyksellinen illanvietto tanssittaa eteemme kulinaarisia käännekohtia Turun hämäräperäisessä ruokahistoriassa ja suurustaa soosin intohimoisilla ruokapuheilla ja -tansseilla. Laukkamakkaran synty – olisiko se voinut olla estettävissä?
Johanna Keinäsen ja Liisa Ruuskasen kehittämä ruokateatteri saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun ja paljastaa turkulaisen ruokahistorian salaiset kansiot. Pikkujouluohjelmaksi loistavasti sopiva elämys sisältää toisiinsa sekoittuvat esityksen ja illallisen.
Esitysten menusta vastaa Arttu Parviainen (Nahkurin Kellari), joka voitti tänä vuonna kultaa IKA Culinary Olympics -kilpailussa osana Suomen kokkimaajoukkuetta.
Menuvaihtoehdot: sisältäen lihaa tai vegaaninen. Molemmat menut ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Muut ruoka-allergiat on ilmoitettava sähköpostitse info@aurinkobaletti.fi vähintään viikkoa ennen esitystä.
Menuvaihtoehdot
Menu sisältäen lihaa:
- Maa-artisokka gazpacho, maa-artisokkasipsiä, karamellisoitua maa-artisokkapyreetä, yrttejä ja salvia-rucolaöljyä
- Wallenbergin pihvi broilerista, linssi-kasvispaistos, yrttejä ja yrttimajoneesia
- Mausteista kosteaa taatelikakkua, kinuskia, vaniljalla maustettua tyrniä, tyrnigeeliä ja kirveliä
Vegaaninen menu:
- Maa-artisokka gazpacho, maa-artisokkasipsiä, karamellisoitua maa-artisokkapyreetä, yrttejä ja salvia-rucolaöljyä
- Kasvis-Wallenberg, linssi-kasvispaistos, yrttejä ja yrttimajoneesia
- Mausteista kosteaa taatelikakkua, kinuskia, vaniljalla maustettua tyrniä, tyrnigeeliä ja kirveliä
Tekijät
KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS Johanna Keinänen | KONSEPTI JA KONSULTOINTI Liisa Ruuskanen | KOREOGRAFIA Työryhmä | TANSSI Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Linda Holmström, Urmas Poolamets ja Elina Raiskinmäki | UNDERSTUDY Annastiina Love | LAVASTUS JA VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄNISUUNNITTELU Ilkka Tolonen | PUKUSUUNNITTELU Marjo Haapasalo | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti
Ensi-ilta: 14.11.2024 | Manilla-teatteri, Turku
Kesto: noin 2 h.
Ikäsuositus: +12 vuotta
Näytökset
To 14.11. klo 19 ENSI-ILTA
Pe 15.11. klo 19
La 16.11. klo 17
To 21.11. klo 19
Pe 22.11. klo 19
La 23.11. klo 17
Viikon 47 esityksiin ei myydä enää illallisen sisältäviä lippuja. Lippuja ilman ruokaa (31 € / henkilö) voi ostaa teatterin lipunmynnistä. Baari palvelee esityksen ajan.
To 28.11. klo 19
Pe 29.11. klo 19 (ryhmävaraukset täynnä)
La 30.11. klo 17
To 5.12. klo 19
La 7.12. klo 17
Pe 13.12. klo 19 (ryhmävaraukset täynnä)
La 14.12. klo 17
Liput
79 € / hlö
Lippu sisältää esityksen ja kolmen ruokalajin illallisen (ks. menuvaihetoehdot yllä).
Lisäksi ostettavissa viinipaketit: 15 € / hlö (alkoholillinen) tai 12 € / hlö (alkoholiton), sisältäen kolme kaatoa.
Ryhmäliput
Vähintään kymmenen hengen ryhmät: 70 € / hlö + ryhmän vetäjä 35 € sisältäen esityslipun ja kolmen ruokalajin illallisen (ks. menuvaihetoehdot yllä).
Lisäksi ostettavissa juomapaketit: 15 € / hlö (alkoholillinen) tai 12 € / hlö (alkoholiton), sisältäen kolme kaatoa.
Ryhmävaraukset on vahvistettava sitovasti kaksi kuukautta ennen esitystä. Samalla tulee vahvistaa menuvaihtoehdot ja mahdolliset juomapaketit ja erikoisruokavaliot.
Ryhmävaraukset ja tiedustelut
Pia Puustelli
ryhmamyynti@aurinkobaletti.fi
p. 050 470 1620
Arviot ja artikkelit
Laukkamakkara kutsuu tanssiin Aurinkobaletin hulvattomassa ruokateatteriteoksessa (TS 15.11.2024)
Teoksen arvio Turkulaiset-verkkosivulla (Turkulaiset 18.11.2024)
Turkulaisen ruokahistorian salaisuudet paljastuvat, kun Aurinkobaletin esityksen lomassa nautitaan monen ruokalajin menu (TS 11.11.2024)
Katso lisätietoja videoilta
Katso teoksen teaser!
Miksi tulla Mikä menu! -esitykseen? Katso video!.
Miten ruokateatteriesitykseen tullaan ja mitä siellä oikein tapahtuu? Se selviää yllä olevalta videolta!
Mistä Turun ensimmäisessä ruokateatteriesityksessä on kyse? Ohjaaja-käsikirjoittajat Liisa Ruuskanen ja Johanna Keinänen kertovat