Tilattavissa: Petrushka, eli miten Maagikko menetti mahtinsa

 

Tanssijat tanssivat kohtuksessa Petrushka-esityksestä.

Aurinkobaletin uusi koko perheen tanssisatu johdattaa lumovoimaiseen maailmaan teemanaan ajankohtainen aihe: porukan ulkopuolelle jättäminen.

Petrushka, eli miten Maagikko menetti mahtinsa jatkaa Aurinkobaletin tuottamien klassikkosatuihin perustuvien lastenteosten monivuotista sarjaa. Teos on syntynyt Igor Stravinskyn 1910-luvulla säveltämän balettiteoksen pohjalta. Vanha tarina on tässäkin tulkinnassa säilyttänyt taianomaisuutensa, ja se on Marjo Kuuselan koreografioimana ja käsikirjoittamana löytänyt uuden maailman ympärilleen.

Petrushkan tarinassa Maagikko ohjailee nukkehahmoja teatterissaan tuottaakseen yleisölle mahdollisimman mieleenpainuvan elämyksen. Hän herättää nukkensa eloon maksimoidakseen vaikutuksen. Eläväksi tulleiden hahmojen välillä kaikki ei kuitenkaan suju ihan kuin tanssi. Kun joku näyttää erilaiselta, pukeutuu toisin kuin muut tai ei esimerkiksi puhu samalla tavalla, hän erottuu muista. Silloin jokainen hiukankin muista poikkeava tapa, sana tai ele siirtää hänet yhä kauemmas, muiden muodostaman yhteisön ulkopuolelle. Ja mitä sitten tapahtuukaan, se selviää esityksessä.

Esityksessä on mukana neljä tanssijaa ja muita olentoja. Teoksen Maagikko on yhtä mahtava, salaperäinen ja outo kuin sata vuotta sitten. Koko näyttämökin on outo − onko se näyttämö ollenkaan vai näyteikkuna? Musiikki on vanhaa ja klassista − vai onko musiikkikin vallan väärinpäin? Tanssijoiden taito on täynnä huimaa liikettä ja näyttämö täynnä hassuja yhteensattumia.

Koko perheelle suunnattu tanssiteatteriesitys tulkitaan pääosin tanssin kielellä ja se sopii kaikille katsojille äidinkielestä riippumatta.

 

Tekijät

KOREOGRAFIA JA KÄSIKIRJOITUS Marjo Kuusela | TANSSI Côme Calmelet-Pyykkö,  Arttu Halmetoja, Linda Holmström ja Elina Raiskinmäki | LAVASTUS JA VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson | ÄÄNISUUNNITTELU Valtteri Alanen | NUKENRAKENNUS Helena Markku | PUKUSUUNNITTELU Marjo Haapasalo | KAMPAUS- JA MASKISUUNNITTELU Marjo Haapasalo ja Helena Markku | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | PIIRROSKUVA Heini Maaranen | TUOTANTO Aurinkobaletti

Ensi-ilta: 1.3.2024 | Manilla-teatteri, Turku
Kesto: noin 40 min
Ikäsuositus: +8 vuotta

Teos on tilattavissa erilaisiin tapahtumiin ja kiertueille.

 

Tilaukset ja tiedustelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Lue lisää

Suomenvenäläinen ja siksi syrjitty –  Turussa ei haluttu hylätä Petrushkaa, vaan tuoda se nykypäivään (Turun Sanomat 27.2.2024)

Maagikko ohjailee nukkeja Aurinkobaletin uudessa koko perheen tanssisadussa – Petrushka tanssii kohti erilaisuuden hyväksyvää vapautta (Turun Sanomat 4.3.2024)

 

Teoksen traileri