Vilken Meny! Senapsstadens förlorade rykte

 

Middagsbordet är dukat på ett internationellt matkongress! Matredaktörer, kulinarister, finsmakare – smaker och smaklösheter. En kväll med överraskningar kommer dansande framför oss med vändpunkter från Åbos dunkla mathistoria och låter såsen tjockna med hjälp av passionerade tal samt dansnummer. Hur lakkorv blev till – skulle det ha gått att inhibera?

Matteater utvecklat av Johanna Keinänen och Liisa Ruuskanen anländer till Åbo och avslöjar de hemliga filerna i Åbos mathistoria. Ett utmärkt val som lillajulsprogram – upplevelsen innehåller både show och middag.

Menyn för föreställningarna ansvarar Arttu Parviainen (Nahkurin Kellari och Juhlatila Tammisto), som vann guld i IKA Culinary Olympics 2024 som en del av det finska kocklandslaget.

Menyalternativ: innehållande kött eller veganskt. Båda menyerna är gluten- och laktosfria. Övriga matallergier måste meddelas via e-post till info@aurinkobaletti.fi minst en vecka före föreställningen.

Vänligen ta hänsyn till de andra åskådarna och undvik starka dofter när du kommer till teatern.

 

KÖP BILJETTER »

 

Menyalternativ

Meny inklusive kött

  • Kronärtskocksgazpacho, kronärtskockschips, karamelliserad kronärtskockspuré, örter och salvia-arugulaolja
  • Wallenbergs kycklingbiff, lins- och grönsaksrostbiff, örter och örtmajonnäs
  • Kryddig saftig dadelkaka, kvitten, havtorn med vaniljsmak, havtornsgelé och körvel

Vegansk meny

  • Kronärtskocksgazpacho, kronärtskockschips, karamelliserad kronärtskockspuré, örter och salvia-arugulaolja
  • Vegetabilisk Wallenberg, lins- och grönsaksgryta, örter och örtmajonnäs
  • Kryddig saftig dadelkaka, kvitten, havtorn med vaniljsmak, havtornsgelé och körvel

 

Arbetsgruppen

MANUS OCH REGI Johanna Keinänen | KONCEPT OCH KONSULTERING Liisa Ruuskanen | KOREOGRAFI Arbetsgruppen | DANS Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Riku Lehtopolku, Suvi Nieminen och Elina Raiskinmäki | SCENOGRAFI OCH LJUSDESIGN Magnús Sigurðarson | LJUDDESIGN Ilkka Tolonen | KOSTYMDESIGN Marjo Haapasalo | FOTOGRAFIER OCH GRAFISK DESIGN Jussi Virkkumaa | PRODUKTION Aurinkobaletti

Premiär: 14.11.2024 | Aurinkobaletti, Åbo
Längd: ca 2 h. Föreställningen har tre akter. Mellan akterna hålls pauser då man också äter.
Åldersrekommendation: +12 år

 

Föreställningar

Fre 21.11. klo 19
Lör 22.11. klo 17

Fre 28.11. klo 19 (Gruppbokningarna är fullbokade)
Lör 29.11. klo 17

Tor 4.12. klo 19
Fre 5.12. klo 19

Fre 12.12. klo 19
Lör 13.12. klo 17

Fre 19.12. klo 19
Lör 20.12. klo 17

 

Biljetter

79 € / person
75 € / person för grupper på minst 5 personer
70 € / person för grupper på minst 10 personer

Biljetten inkluderar föreställningen och en trerättersmiddag (se menyalternativen ovan).
Se anvisningarna för gruppbokningar nedan.

OBS! Den egentliga biljettförsäljningen som inkluderar middag stänger alltid i webbutiken föregående veckas söndag kl. 23.59.
Till föreställningar där det fortfarande finns plats kan man dock köpa sista minuten-biljetter utan mat.

 

KÖP BILJETTER »

 

Vinpaket

Till middagen erbjuder vi även vinpaket, innehållande 3 glas:
18 € / person (med alkohol)
15 € / person (alkoholfritt)

 

Gruppbiljetter

75 € / person minst 5 personers grupp. Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ ovan).
70 € / person minst 10 personers grupp. Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ ovan).

Gruppbokningar måste bekräftas bindande två veckor efter bokningen. Samtidigt måste menyval och specialkost bekräftas.

 

Gruppbokningar och förfrågningar

Pia Puustelli

p. 050 470 1620

 

Recensioner och artiklar

Laukkamakkara kutsuu tanssiin Aurinkobaletin hulvattomassa ruokateatteriteoksessa (TS 15.11.2024)

Teoksen arvio Turkulaiset-verkkosivulla (Turkulaiset 18.11.2024)

Turkulaisen ruokahistorian salaisuudet paljastuvat, kun Aurinkobaletin esityksen lomassa nautitaan monen ruokalajin menu  (TS 11.11.2024)

 

Verkets teaser

Verkets teaser.

 

Verkets infovideo.