Huoneiden kirja

 

Huoneiden kirja -teoksen markkinointikuva. Kuvaaja: Jesper Dolgov, kuvassa kaksi ihmistä.

Med storverket Huoneiden kirja (Rummens bok) förändrar en hundrahövdad konstnärsgrupp hela den tomma byggnaden och gården till en multikonstnärlig upplevelse för alla sinnen. Verket flödar över av poesi, teater, dockteater, dans, musik och visuella konstarter. Man stiger in i den immersiva eller medryckande, multikonstnärliga föreställningen med alla sinnen.

Huoneiden kirja baserar sig på Saila Susiluotos diktverk med samma namn. Ett vindpinat hus innehåller 64 rum – lika många som tecknen i tabellen. Verket erbjuder en djupdykning från den riktiga världen till en fiktiv, men lika verklig värld mitt i stadens larm. Verket vill uppmuntra till att undersöka det okända och aldrig förr upplevda.

Den som anländer till föreställning av Rummens bok frågar, i likhet med flickan i boken, en sak om sitt eget liv av Rummens bok. Genom att singla slanten “utser” man ett rum åt sig. Rummet svarar på sitt eget sätt på frågan. Varje rum är en egen värld, som förenas av vandrarens rutt. Verket bjuder tittaren att följa rutten, men även avvika från den! I samma hus stiger man inte in två gånger. Framför oss har vi en upptäcksresa och ett äventyr.

”Vill inte den som fått ett rakt svar även hålla en hemlighet som varar livet ut?”

 

Ensemble

KONSTNÄRLIG LEDARE Alma Rajala | KÄRNGRUPP FÖR PLANERING OCH KOORDINERING AV VERKET Johanna Latvala, Laura Naukkarinen, Venla Luoma, Maiju Tainio, Lee Lahikainen, Jarkko Forsman, Riikka Mäntymaa, Urmas Poolamets, Sara Koiranen, Sinimaria Tomperi, Pia Puustelli och Maria Laitila | I ENSEMBLEN INGÅR EN STOR MÄNGD KONSTNÄRER FRÅN ÅBO | SAMPRODUKTION Aurinkobaletti, TEHDAS Teatteri och Aura of Puppets | MEDVERKANDE Åbo Konstnärsförening och Regionala Danscentret i Västra Finland

Premier: 13.8.2021 | Åbo Stentryckeri, Åbo
Övriga föreställningar: 14–29.8.2021

Åbo firar 10-årsjubileum av att ha varit Europas kulturhuvudstad år 2021. Rummens bok förverkligas som en del av jubileets program.

 

Biljetter

45 € normal biljett
43 € OP-ägarkund
40 € pensionär
35 € studerande, beväring, arbetslös, professionell konstnär

Köp biljetterna i näthandeln.