Tilattavissa: Oops – lempeän liikkeellinen teos päiväkodeille

Kuvassa pöydällä kaksi henkilöä, neljä pulloa ja erilaisia pienesineitä.

Aurinkobaletti tarjoaa päiväkodeille suunnatun, liikkeen leikilliseen tutkimiseen pohjautuvan teoksen Oops.

Oops on Aurinkobaletin työryhmän yhteistyössä Daghemmet Lyckobon kanssa valmistama sanaton teos, jossa yhdistyvät esityksen ja työpajan elementit. Se kutsuu lempeästi osallistumaan liikkeeseen ja kokemaan tanssin kaikkia aisteja käyttäen yhdessä kolmen tanssijan kanssa. Lapsille tutun toiminnon kautta heitä kutsutaan osallistumaan kehollisesti eleiden ja liikkeen tutkimiseen, leikin kautta. He voivat osallistua haluamallaan tavalla – itse liikkumalla, ääntä tuottamalla tai vain katsomalla.

Teos ei sisällä liiaksi ohjaamista, vaan lapsille annetaan tilaa kokeilla itsenäisesti erilaisia kehollisen ilmaisun tapoja. Ennen esitystä tanssijat kertovat opettajille esityksen kulusta. Tämä voidaan tehdä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai ranskaksi. Lasten ohjaaminen tapahtuu sanattomasti, lapsia ja heidän toimiaan tarkkaillen ja kuunnellen. Liike muotoutuu lasten ehdoilla. Teos toteutetaan päiväkodin omissa tiloissa ja sitä suositellaan sekaryhmille. Myös aikuiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Teos lähtee päiväkodin rutiineista. Voivatko päivittäiset toiminnot, kuten käsien pesu, olla tanssia ja musiikkia? Tanssijamme näyttävät lapsille, ettei esityksen täydy olla istumista ja tarinan kuuntelemista, vaan siihen voi osallistua itse ja luoda oman tarinansa.

”Oops-esitys antoi myös opettajille uusia näkökulmia lasten kehollisuuden tulkintaan ja kommunikointiin heidän kanssaan sanattomasti.”
− Kommentti opettajalta Lyckobon päiväkodissa, jonka kanssa yhteistyössä esitys on toteutettu.

Esityksen valmistelussa oli myös mukana muassa sairaalaklovnina työskentelevä Kaisa Koulu. Hän piti työryhmällemme työpajan päiväkoti-ikäisten lasten kanssa toimimisesta.

Kesto: noin 30 min
Ikäsuositus: 0–6 vuotta
Ryhmän maksimi koko: 20 lasta

 

Tekijät

OHJAUS Urmas Poolamets ja työryhmä | ESIINTYJÄT JA TYÖPAJAOHJAAJAT Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico, Linda Holmström ja Elina Raiskinmäki | MUSIIKKI Jaakko Salonen | ASIANTUNTIJA-APU Kaisa Koulu | VALOKUVAT Jussi Virkkumaa | YHTEISTYÖSSÄ Päiväkoti Lyckobo | TUOTANTO Aurinkobaletti

 

Hinta

Turun alue:
Yksi tai kaksi esitystä samassa paikassa ja samana päivänä 250 €.
Kolme tai neljä esitystä samassa paikassa (myös kahtena eri päivänä) yhteensä 350 €.

Muu Suomi: Pyydä tarjous.

 

Tilaukset ja lisätiedot

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Lue lisää

Aurinkobaletin uusi teos Oops rantautuu päiväkoteihin tänä syksynä –  Osallistavassa teoksessa ei sanoja tarvita, kun pääosassa on liike (Turun Sanomat 5.9.2022)