Tutustu 40-vuotisjuhlavuoden syksyn vaikuttavaan ohjelmistoon

Aurinkobaletin 40-vuotisjuhlavuoden syksyn ohjelmistossa nähdään kolme uutta koko illan teosta ja nimekkäitä koreografivieraita. Tanssiryhmässä vierailevat pitkän linjan koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttunen ja Venäjän nykytanssin huippunimi Sasha Pepeljajev.Keväällä striimauksena esitetty 40 Auringon vuotta -juhlagaala koetaan syyskuussa Tehdasfestivaali Manifestissa. Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan ja Ervi Sirénin teosten lisäksi paikan päällä Manilla-teatterissa esitettävässä gaalassa nähdään koreografi ja performanssitaiteilija Reijo Kelan pienteos. Lisäksi Taidetestaajat-hanke tarjoaa lähes 1300 nuorelle mahdollisuuden kokea tanssitaidetta Aurinkobaletissa.

 

Syksyn uutuusteokset tarjoavat laajan kattauksen nykytanssia

Syyskauden avaa Aurinkobaletin, TEHDAS Teatterin ja Aura of Puppetsin suurteos Huoneiden kirja. Turun Kivipainossa 13.8.2021 ensi-iltansa saava immersiivinen ja monitaiteinen teos pohjaa Saila Susiluodon samannimiseen runoteokseen. Teoksen tekijöinä on satapäinen joukko turkulaisia taiteilijoita. Huoneiden kirjan taiteellisena johtajana toimii nukketeatteritaiteilija Alma Rajala. Huoneiden kirja toteutetaan osana Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Sasha Pepeljajevin uutuusteos Minne kutsua Liza? siirtyi koronapandemian vuoksi maaliskuulta syyskuulle. Uusi ensi-ilta on 24.9.2021. Teos tarjoilee valikoiman vähemmän vakavia ohjeita, miten tanssin avulla hajotetaan ja luodaan maailman havainnoimisen keinoja. Minne kutsua Liza? on Pepeljajevin kahdeksas teos Aurinkobaletille.

Jyrki Karttusen tanssiteos Illallisvieraita johdattaa katsojat surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa tanssi ottaa vieraista vallan. Teoksen ensi-ilta on 12.11.2021. Illallisvieraita on koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttusen ensimmäinen koreografia Aurinkobaletille. Teos on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittamassa Taidetestaajat-hankkeessa syksyllä 2021. Hankkeen kautta marras-joulukuussa Aurinkobaletissa vierailee lähes 1300 Taidetestaajaa.

Osta liput syksyn näytöksiin verkkokaupasta >>.

 

40 Auringon vuotta Tehdasfestivaali Manifestissa

Syyskuussa 8.–19.9.2021 järjestettävä Tehdasfestivaali Manifesti ilmentää Manillan poikkitaiteellista yhteisöä. Keväällä striimattu Aurinkobaletin 40 Auringon vuotta -juhlagaala nähdään Manifestissa torstaina 8.9.2021. Tehdasfestivaali Manifesti tarjoaa jälleen entistä monipuolisemman ohjelman nykytanssia ja muita esittäviä taiteita sekä kuvataidetta. Luvassa on vierailuesityksiä muun muassa Alpo Aaltokoski Companylta, Johanna Nuutinen + CO:lta ja Tomi Paasoselta. Ohjelmassa on lisäksi kuvataidenäyttely, tanssin mestarikurssi sekä kiinnostavia yleisöluentoja ja keskusteluja.

Tehdasfestivaali Manifesti on Aurinkobaletin vuonna 1994 perustama kulttuuritapahtuma Manillan idyllisessä tehdaskiinteistössä. Vuodesta 2002 lähtien tapahtuman on tuottanut Pro Manillasäätiö, ja Aurinkobaletti toimii edelleen tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Tehdasfestivaali Manifestin koko ohjelma julkaistaan torstaina 10.6.2021. Manifestin lipunmyynti avautuu torstaina verkkokaupassa >>.

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää