Tanssijat tanssivat kohtuksessa Petrushka-esityksestä.

 

Elämyspolku Aurinkobaletissa – inspiroiva kokemus koululaisille

Aurinkobaletti tarjoaa alakoululaisille kiinnostavan ja innostavan kokemuksen tanssin ja sadun maailmassa. Petrushka-teos sopii alakoululaisille.

 

Aurinkobaletin tanssiteos Petrushka on maaliskuussa 2024 mukana Turun kaupungin Elämyspolku-ohjelmassa. Tarjoamme 3.- ja 5.-luokkalaisille näytöksen ja tanssityöpajan yhteishintaan 12 € / oppilas. Muissa Turun lähialueiden kouluissa hinta on 13 € / oppilas. Tanssijamme ohjaavat työpajat oppilaiden omissa kouluissa tai Aurinkobaletin tiloissa joko ennen esitystä tai sen jälkeen. Esitykset alkavat joko klo 10 tai klo 12 ja niiden kesto on noin 40 minuuttia. Työpajan kesto on 45 minuuttia.

 

Petrushka, eli miten Maagikko menetti mahtinsa

Aurinkobaletin uusi koko perheen tanssisatu johdattaa lumovoimaiseen maailmaan teemanaan ajankohtainen aihe: porukan ulkopuolelle jättäminen.

Petrushka jatkaa Aurinkobaletin tuottamien klassikkosatuihin perustuvien teosten monivuotista sarjaa. Teos on syntynyt Igor Stravinskyn 1910-luvulla säveltämän balettiteoksen pohjalta. Vanha tarina on tässäkin tulkinnassa säilyttänyt taianomaisuutensa, ja se on Marjo Kuuselan koreografioimana ja käsikirjoittamana löytänyt uuden maailman ympärilleen.

Petrushkan tarinassa Maagikko ohjailee nukkehahmoja teatterissaan tuottaakseen yleisölle mahdollisimman mieleenpainuvan elämyksen. Hän herättää nukkensa eloon maksimoidakseen vaikutuksen. Eläväksi tulleiden hahmojen välillä kaikki ei kuitenkaan suju ihan kuin tanssi. Kun joku näyttää erilaiselta, pukeutuu toisin kuin muut tai ei esimerkiksi puhu samalla tavalla, hän erottuu muista. Silloin jokainen hiukankin muista poikkeava tapa, sana tai ele siirtää hänet yhä kauemmas, muiden muodostaman yhteisön ulkopuolelle. Ja mitä sitten tapahtuukaan, se selviää esityksessä.

Esityksessä on mukana neljä tanssijaa ja muita olentoja. Teoksen Maagikko on yhtä mahtava, salaperäinen ja outo kuin sata vuotta sitten. Koko näyttämökin on outo − onko se näyttämö ollenkaan vai näyteikkuna? Musiikki on vanhaa ja klassista − vai onko musiikkikin vallan väärinpäin? Tanssijoiden taito on täynnä huimaa liikettä ja näyttämö täynnä hassuja yhteensattumia.

Koko perheelle suunnattu satu tulkitaan pääosin tanssin kielellä ja se sopii kaikille katsojille äidinkielestä riippumatta.

 

Tanssityöpaja

Aurinkobaletin tanssijoiden ohjaamissa työpajoissa liikutaan itse, kokeillaan kehollista itseilmaisua ja tehdään pieniä koreografisia harjoituksia. Samalla tutustutaan Petrushkan tarinan teemoihin sekä siihen, miten teoksessa nähtävät liikkeet syntyvät ja mitä ne ilmentävät.

Työpaja kannustaa osallistujia luovuuteen, avoimuuteen ja suvaitsevaisuuteen, ja se tarjoaa myös aidon kohtaamisen tanssin tekijöiden kanssa.

Yhteen työpajaryhmään voi osallistua enintään 20 oppilasta. Tarvittaessa luokan oppilaat voidaan jakaa kahteen ryhmään, joiden työpajat toteutetaan samaan aikaan. Työpajan kesto on noin 45 minuuttia.

 

Koululaisnäytökset ja työpajat

Näytökset
To 7.3.2024 klo 12.00
(Pe 8.3.2024 klo 10.00 täyteen varattu)

(Ke 13.3.2024 klo 10.00 täyteen varattu)
Pe 15.3.2024 klo 10.00

Työpajat
(Ke 6.3.2024 klo 9.00, klo 12.00 ja klo 13.00 varattu)
(To 7.3.2024 klo 9.00 varattu)

(Ti 12.3.2024 klo 9.00 varattu)
(Ke 13.3.2024 klo 12.00 varattu)
(To 14.3.2024 klo 9.00 varattu)

 

Elämyspolku 3.- ja 5.-luokkalaisille Turussa

Turun kaupungin Elämyspolku tukee laaja-alaisen osaamisen tavoitteita, ilmiöpohjaista oppimista ja monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä eri oppiaineiden tavoitteita ja sisältöjä. Elämyspolulla oppilas toimii oppimisympäristöissä, joissa hän saa kulttuuriin, ympäristöön, kestävään kehitykseen, liikuntaan ja yrittäjyyteen liittyviä kokemuksia esimerkiksi retkillä ja vierailuilla.

Lue lisää Elämyspolusta täältä.

 

Esitys ja työpaja muiden Turun lähialueen kuntien oppilaille

Muiden Turun seudun kuntien oppilaille tarjoamme näytöksen ja tanssityöpajan yhteishintaan á 13 € / oppilas. Pelkän esityksen tai työpajan hinta on 10 € / oppilas. Opettajat pääsevät oppilaidensa mukana ilmaiseksi.

Tilaukset ja tiedustelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620