Poolamets − Laakso − Röyhkä: Matteus-passio

 

Ihmisiä ja risti kivisessä maisemassa.

Matteus-passion näytökset on peruttu

Joudumme valitettavasti perumaan kaikki Matteus-passio-teoksen näytökset sairaustapauksen vuoksi. Selvitämme mahdollisuutta esittää teosta tulevaisuudessa. Olemme kaikkiin lipun ostaneisiin ja varanneisiin yhteydessä henkilökohtaisesti.

 

Urmas Poolametsin, Ismo Laakson ja Kauko Röyhkän tulkinta Matteus-passiosta tuo Aurinkobaletin syksyn ensi-iltateoksessa klassisen tarinan ja sävellyksen nykyaikaan. Monitaiteinen teos yhdistää kärsimysnäytelmän ja Matteus-passion musiikin tulkinnassa tanssia, teatteria, klassista laulua ja uudelleen sovitettua musiikillista äänimaisemaa. Henkilöhahmot tuodaan teoksessa nykyaikaan. Millainen voisi olla pääsiäisen tarina nykypäivänä?

Näin teoksen ohjauksesta ja visualisoinnista vastaava Aurinkobaletin taiteellinen johtaja Urmas Poolamets kuvaa teoksen syntyä:

”Tänä vuonna olen työskennellyt Aurinkobaletissa jo 25 vuotta. Olemme sinä aikana luoneet monia teoksia pohjautuen tunnettuihin satuihin ja muihin klassikoihin. Aina alussa on ollut varovaisuus siitä, miten paljon niitä voi muokata, mutta lopputuloksena on ollut tuoreita ja menestyksekkäitä tulkintoja. Samalla olemme säveltäjä-muusikko Ismo Laakson kanssa muotoutuneet toimivaksi työpariksi. Tällä kertaa pyysimme mukaan myös Kauko Röyhkän käsikirjoittamaan teosta.

Matteus-passiossa olemmekin isoimman ”sadun” äärellä: Raamattuhan on länsimaisen kulttuurin kivijalka ja J.S. Bachin sävelteos yksi klassisen musiikin järkäleistä. Tätä matkaa on ollut kanssamme tekemässä joukko hienoja taiteilijoita, joten lopputulokselta voimme odottaa paljon.”

 

Tekijät

KOREOGRAFIA JA VISUALISOINTI Urmas Poolamets  | MUSIIKKI Johann Sebastian Bach ja Ismo Laakso, musiikin sovitus ja johto: Ismo Laakso  | KÄSIKIRJOITUS Kauko Röyhkä  | VALOSUUNNITTELU, VISUALISOINTI JA LAVASTUS Magnús Sigurðarson  | PUKUSUUNNITTELU Marjo Haapasalo  | TANSSI Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico, Elina Raiskinmäki ja Hanna Raiskinmäki  | LAULU Petri Bäckström, Salla Markkanen, Iiro Ollila, Elina Railamaa ja Maikki Säikkä | KRUUNUJEN VALMISTUS  Nanna Mäkinen | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa  | TUOTANTO Aurinkobaletti

KESTO noin 3 h (sisältäen väliajan)
IKÄSUOSITUS +12 vuotta

 

Lue lisää

Kauko Röyhkä modernisoi Bachin Matteus-passion tarinan nykyaikaan (Turun Sanomat, 18.5.2023)

Rockmusikern Kauko Röyhkä skrev manus till Aurinkobalettis storsatsning Matteuspassionen (Åbo Underrättelser, 21.5.2023)

Kauko Röyhkältä uusi tulkinta klassisesta kärsimysnäytelmästä Aurinkobaletille (Aamuset, 19.5.2023)

 

Making of Matteus-passio

Tutustu teoksen syntymisprosessiin työryhmän silmien ja korvien kautta uudessa Making of -blogissamme.

 

Katso trailer-video!