Seuraa Made in 11 Days -teosten luomisprosessia

Kolme tanssijaa tanssii sinertävässä valossa.
Kuvassa vasemmalta Linda Holmström, Elina Raiskinmäki ja Arttu Halmetoja. Kuva: Jussi Virkkumaa.

 

Kolme koreografia. Kolme tanssiteosta. Jokaisen tekemiseen yksitoista päivää. Tässä blogissa pääset kokemaan, miten kukin koreografi teoksensa luo. He pitävät jokaisesta työpäivästään päiväkirjablogia käyttäen videoita, valokuvia ja/tai tekstiä.

Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla. Se luotiin ennen kaikkea uusien ideoiden kokeilemiseen, eräänlaiseksi laboratorioksi, missä kaikki on mahdollista.

Aurinkobaletin tanssijoiden Côme Calmelet-PyykönLinda Holmströmin ja Arttu Halmetojan pienteosten teemana on It’s all relative – Kaikki on suhteellista. Yhdessätoista päivässä syntyneet kolme teosta kootaan yhteen tiiviiseen esitysiltaan, jonka ytimen muodostavat uteliaisuus ja tuoreet ideat.

 

Tänä vuonna Made in 11 Days -kokonaisuuden teokset luodaan noudattamalla viittä sääntöä:

  1. Koreografilla on 11 päivää aikaa luoda teos ideasta lopulliseen versioon näyttämöllä, mukaan lukien visuaalinen suunnittelu.
  2. Jokaisen esityksen on kestettävä vähintään 11 minuuttia.
  3. Valosuunnittelijalla on yhteensä 11 päivää aikaa työskennellä kaikkien kolmen teoksen parissa.
  4. Äänisuunnittelijalla on yhteensä 11 päivää aikaa työskennellä kaikkien kolmen teoksen parissa.
  5. Taiteellisella johtajalla on yhteensä 11 päivää aikaa seurata koreografien ja tanssijoiden työskentelyä ja tarjota tarvittaessa apua ja ohjausta.

 

Tekoprosessit vuonna 2025

Vuoden 2025 Made in 11 Days -teosten taiteelliset prosessit poikkesivat toisistaan merkittävästi, tarjoten kolme erilaista näkökulmaa koreografiseen työskentelyyn.

Linda Holmström työskenteli teoksensa parissa täysin itsenäisesti. 11 päivän työskentelyn jälkeen hän lähetti tanssijoille kirjeitse ohjeet liikemateriaalin luomiseksi sekä valaistus- ja äänisuunnittelijoille suuntaviivat teoksen teknistä toteutusta varten. Linda ei ollut läsnä harjoituksissa eikä nähnyt, miten teos rakentui näyttämöllä – hän näki teoksensa ensimmäistä kertaa vasta valmiina.

Côme Calmelet-Pyykkö loi teostaan pääosin teatterin ulkopuolella. Hän tapasi äänisuunnittelija-säveltäjän jo koreografian suunnitteluvaiheessa, ja musiikin rakenne olikin pitkälti valmis tanssijoiden aloittaessa harjoitukset. Côme työskenteli tanssijoiden kanssa kahden päivän ajan, muun ajan he kehittivät teosta itsenäisesti annetun ohjeistuksen pohjalta.

Arttu Halmetoja puolestaan työskentele perinteisemmällä otteella. Hän luo teoksensa tiiviissä yhteistyössä tanssijoiden kanssa ja oli päivittäin läsnä harjoituksissa. Hänen teoksensa syntyy jatkuvassa vuorovaikutuksessa työryhmän kanssa.

 

Ensimmäisen teoksen harjoitukset ovat alkaneet! Tervetuloa mukaamme matkalle kohti ensi-iltaa!

Lue lisää teoskokonaisuudesta ja osta liput  >>

Siirry blogin etusivulle >>

Jaa artikkeli eteenpäin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *