Ylistävää katsojapalautetta saanut Stayin’ Alive palaa ohjelmistoon

Tanssijat poseeraavat esiintymisasuissaan.

Huiman suosion keväällä 2023 saavuttanut Stayin’ Alive palaa näyttämölle 30.11.−16.12. 2023.

Stayin’ Alive -teoksessaan Aurinkobaletti ja ranskalainen Collectif ÈS -koreografiryhmä kaivautuvat syvälle ryhmien ja kollektiivien tarkasteluun hymnien kautta. Hymnit yhdistävät ja edustavat: ne kokoavat yksilöitä tietyn melodian ja tiettyä ihannetta, ajatusta tai muistoa levittävän sanoituksen taakse. An die Freude (Oodi ilolle), Finlandia, Amazing Grace, God Save the Queen, I Will Survive, Stayin’ Alive… On olemassa kansallishymnejä, symbolisia, urheiluun liittyviä, poliittisia, vallankumouksellisia, punkideologiaan liittyviä, kansanomaisia, kaupallisia ja monenlaisia muita hymnejä. Sama hymni voi periytyä aikakaudelta toiselle, edustaa eri aikoina eri asioita ja tulla tulkituksi eri tavoin omista henkilöhistorioistamme käsin.

Collectif ÈS:in muodostavat Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora.

Ylistävää katsojapalautetta

Stayin’ Alive houkutteli paljon katsojia ja he myös pitivät kokemastaan. Tässä muutamia esimerkkejä saamastamme palautteesta:

”Uutta, tuoretta ja vaikuttavaa! Tämä ylittää nyt jopa mun hiljaisen FB-sivuni uutiskynnyksen. Menkää katsomaan!”
”Miten upeaa! Tanssijat välittävät kehollisen ilmaisun ja olemuksen kautta elämyksen ihmisen olemassaolosta ja yksilöiden välisistä kirjavista yhteyksistä. Tätä olisi sanallisesti tai draaman keinoin mahdotonta yhtä vahvasti kuvata.”
”Vaikuttava teos, jossa monet eri tasot varmasti tavoittavat erilaiset katsojat, sekä kevyemmän hauskuuden tavoittelijan, että syvempää merkitystä hakevan.”
”Teos kosketti minussa syvimpiä ihmisyyden rakenteita, sitä yhteyden ja ykseyden kaipuuta ja kokemusta mikä meissä jokaisessa pohjimmillaan on. Kiitos Aurinkobaletin upea työryhmä!”

Lue lisää teoksesta ja katso esityspäivät teoksen esittelysivulta.

Osta liput esitykseen verkkokaupastamme.

Aurinkobaletin väki ja lipunmyyntimme ovat kesälomalla 21.6.–4.8.2024. Kiitämme lämpimästi kaikkia kävijöitämme, nähdään jälleen syksyllä!

Lue lisää

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun tämän viikon lauantaina 8.6.2024.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää