Ylistävää katsojapalautetta saanut Stayin’ Alive palaa ohjelmistoon

Tanssijat poseeraavat esiintymisasuissaan.

Huiman suosion keväällä 2023 saavuttanut Stayin’ Alive palaa näyttämölle 30.11.−16.12. 2023.

Stayin’ Alive -teoksessaan Aurinkobaletti ja ranskalainen Collectif ÈS -koreografiryhmä kaivautuvat syvälle ryhmien ja kollektiivien tarkasteluun hymnien kautta. Hymnit yhdistävät ja edustavat: ne kokoavat yksilöitä tietyn melodian ja tiettyä ihannetta, ajatusta tai muistoa levittävän sanoituksen taakse. An die Freude (Oodi ilolle), Finlandia, Amazing Grace, God Save the Queen, I Will Survive, Stayin’ Alive… On olemassa kansallishymnejä, symbolisia, urheiluun liittyviä, poliittisia, vallankumouksellisia, punkideologiaan liittyviä, kansanomaisia, kaupallisia ja monenlaisia muita hymnejä. Sama hymni voi periytyä aikakaudelta toiselle, edustaa eri aikoina eri asioita ja tulla tulkituksi eri tavoin omista henkilöhistorioistamme käsin.

Collectif ÈS:in muodostavat Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora.

Ylistävää katsojapalautetta

Stayin’ Alive houkutteli paljon katsojia ja he myös pitivät kokemastaan. Tässä muutamia esimerkkejä saamastamme palautteesta:

”Uutta, tuoretta ja vaikuttavaa! Tämä ylittää nyt jopa mun hiljaisen FB-sivuni uutiskynnyksen. Menkää katsomaan!”
”Miten upeaa! Tanssijat välittävät kehollisen ilmaisun ja olemuksen kautta elämyksen ihmisen olemassaolosta ja yksilöiden välisistä kirjavista yhteyksistä. Tätä olisi sanallisesti tai draaman keinoin mahdotonta yhtä vahvasti kuvata.”
”Vaikuttava teos, jossa monet eri tasot varmasti tavoittavat erilaiset katsojat, sekä kevyemmän hauskuuden tavoittelijan, että syvempää merkitystä hakevan.”
”Teos kosketti minussa syvimpiä ihmisyyden rakenteita, sitä yhteyden ja ykseyden kaipuuta ja kokemusta mikä meissä jokaisessa pohjimmillaan on. Kiitos Aurinkobaletin upea työryhmä!”

Lue lisää teoksesta ja katso esityspäivät teoksen esittelysivulta.

Osta liput esitykseen verkkokaupastamme.

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää