Aurinkobaletti ja Collectif ÈS pureutuvat uutuusteoksessa kollektiiveihin hymnien kautta – Kevään 2023 ohjelmisto on julkaistu

Uutuusteoksellaan Stayin’ Alive Aurinkobaletti ja ranskalainen Collectif ÈS kaivautuvat syvälle ryhmien ja kollektiivien tarkasteluun hymnien kautta. Hymnit yhdistävät ja edustavat: ne kokoavat yksilöitä tietyn melodian ja tiettyä ihannetta, ajatusta tai muistoa levittävän sanoituksen taakse.

An die Freude (Oodi ilolle), Finlandia, Amazing Grace, God Save the Queen, I Will Survive, Run the World (Girls)… On olemassa kansallishymnejä, symbolisia, urheiluun liittyviä, poliittisia, vallankumouksellisia, punkideologiaan liittyviä, kansanomaisia, kaupallisia ja monenlaisia muita hymnejä. Sama hymni voi periytyä aikakaudelta toiselle, edustaa eri aikoina eri asioita ja tulla tulkituksi eri tavoin omista henkilöhistorioistamme käsin.

Voisiko olla mahdollista huumorin, ilon ja utopian avulla luoda uusi hymni?

Ensi-ilta 28.4. klo 19. Muut esitykset 29.4.–13.5.

Tutustu kausiohjelmaamme täällä (pdf).

 

Vieraanamme Satu Tuittila ja työryhmä: Vähin äänin

Vähin äänin on poikkeuksellinen teos: näyttämöllä kohtaavat luonnonsuojelubiologian dosentti, ammattitanssijat ja moderni kuoro. Sydämeen osuva laulu, voimakas liike ja luonnonsuojelubiologin puhe ravistavat ja innostavat katsojaa. Mikä on juuri sinun roolisi muutoksessa?

Vähin äänin käsittelee luonnon monimuotoisuuskriisiä, maapallon historian kuudetta sukupuuttoaaltoa. Lajit katoavat hiljaa, ja tietoisuus asiasta tuntuu musertavalta. Luonto on kaunis, tärkeä – muuttamalla toimintatapojamme, suojelemalla ja ennallistamalla luontoa voimme hidastaa luonnon katoamista ympäriltämme. Rehellinen mutta toiveikas esitys ilahduttaa, kauhistuttaa ja innoittaa.

Esitykset 20.1. klo 19 ja 21.1. klo 16.

 

Suosittu Illallisvieraita palaa ohjelmistoon maaliskuussa

Valtavan suosion saanut Jyrki Karttusen Illallisvieraita palaa ohjelmistoon kuuden esityksen näytöskaudelle 2.–11.3. Esityksiä on yhteensä kuusi, viimeinen niistä 11.3. Tanssiteoksessa syksyn pimeys, tuulen ulvonta nurkissa ja lepattavat kynttilän liekit rakentavat näyttämön surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa luodaan yhteyttä rajan tuolle puolen. Illallinen on katettu ja sinut on kutsuttu pöytään. Uskallatko ottaa kutsun vastaan? 

 

Oops – lempeän liikkeellinen teos päiväkodeille

Tammikuussa Aurinkobaletin lempeän liikkeellinen teos Oops on jälleen tilattavissa päiväkoteihin. Oops on sanaton liikkeen leikilliseen tutkimiseen pohjautuva teos, jossa yhdistyvät esityksen ja työpajan elementit.

 

Osta liput näytöksiin verkkokaupastamme.
Kevään esityskalenterin löydät täältä.

Aurinkobaletin väki ja lipunmyyntimme ovat kesälomalla 21.6.–4.8.2024. Kiitämme lämpimästi kaikkia kävijöitämme, nähdään jälleen syksyllä!

Lue lisää

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun tämän viikon lauantaina 8.6.2024.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää