Aurinkobaletti mukaan Taidetestaajiin lukuvuodelle 2024–2025

 

Aurinkobaletti on valittu mukaan Taidetestaajiin lukuvuodelle 2024–2025. Näytökset järjestetään Manilla-teatterissa talvella 2025. Vierailullaan kahdeksasluokkalaiset saapuvat katsomaan teoksen Petrushka, eli miten Maagikko menetti mahtinsa.

Petrushka, eli miten Maagikko menetti mahtinsa jatkaa Aurinkobaletin tuottamien klassikkosatuihin perustuvien teosten monivuotista sarjaa. Teos on syntynyt Igor Stravinskyn 1910-luvulla säveltämän balettiteoksen pohjalta. Teemana on ajankohtainen ja nuorten elämää koskettava aihe, porukan ulkopuolelle jättäminen. Petrushka saa ensi-iltansa 1.3.2024.

Marjo Kuuselan koreografioimassa teoksessa on mukana neljä tanssijaa ja muita olentoja. Teoksen Maagikko on yhtä mahtava, salaperäinen ja outo kuin sata vuotta sitten. Koko näyttämökin on outo − onko se näyttämö ollenkaan vai näyteikkuna? Musiikki on vanhaa ja klassista − vai onko musiikkikin vallan väärinpäin? Tanssijoiden taito on täynnä huimaa liikettä ja näyttämö täynnä hassuja yhteensattumia.

Taidetestaajat on Suomen kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kulttuurikasvatusohjelma, joka vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen. Toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Aurinkobaletti on ollut aikaisemmin mukana Taidetestaajissa vuonna 2019 teoksella Time of My Life (ohj. Sanna Silvennoinen), vuonna 2021 teoksella Illallisvieraita (kor. Jyrki Karttunen) ja tammi-helmikuussa 2024 teoksella Stayin’ Alive (kor. Collectif ÈS: Sidonie Duret, Jérémy Martinez ja Émilie Szikora).

Petrushka on myös mukana Turun kaupungin 3. ja 5.-luokkalaisten Elämyspolku-ohjelmassa. Yleisölle avoimet näytökset esitetään 1.−16.3.2024, lue lisää ja osta liput.

Aurinkobaletin väki ja lipunmyyntimme ovat kesälomalla 21.6.–4.8.2024. Kiitämme lämpimästi kaikkia kävijöitämme, nähdään jälleen syksyllä!

Lue lisää

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun tämän viikon lauantaina 8.6.2024.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää