Aurinkobaletin uusi tanssisatu johdattaa ajankohtaisen aiheen äärelle

Tanssijat tanssivat kohtuksessa Petrushka-esityksestä.

 

Aurinkobaletin uusi koko perheen tanssisatu Petrushka, eli miten Maagikko menetti mahtinsa saa ensi-iltansa Manilla-teatterissa perjantaina 1.3.2024 klo 18.00. Marjo Kuuselan käsikirjoittama ja koreografioima teos johdattaa tanssin lumovoimaiseen maailmaan teemanaan ajankohtainen aihe: porukan ulkopuolelle jättäminen.

Teos on syntynyt Igor Stravinskyn 1910-luvulla säveltämän balettiteoksen pohjalta. Petrushkan tarinassa Maagikko ohjailee nukkehahmoja teatterissaan tuottaakseen yleisölle mahdollisimman mieleenpainuvan elämyksen. Hän herättää nukkensa eloon maksimoidakseen vaikutuksen. Eläväksi tulleiden hahmojen välillä kaikki ei kuitenkaan suju ihan kuin tanssi. Kun joku näyttää erilaiselta, pukeutuu toisin kuin muut tai ei esimerkiksi puhu samalla tavalla, hän erottuu muista. Silloin jokainen hiukankin muista poikkeava tapa, sana tai ele siirtää hänet yhä kauemmas, muiden muodostaman yhteisön ulkopuolelle. Ja mitä sitten tapahtuukaan, se selviää esityksessä.

Esityksessä on mukana neljä tanssijaa ja muita olentoja. Teoksen Maagikko on yhtä mahtava, salaperäinen ja outo kuin sata vuotta sitten. Koko näyttämökin on outo − onko se näyttämö ollenkaan vai näyteikkuna? Musiikki on vanhaa ja klassista − vai onko musiikkikin vallan väärinpäin? Tanssijoiden taito on täynnä huimaa liikettä ja näyttämö täynnä hassuja yhteensattumia.

Teoksen valosuunnittelusta lavastuksesta vastaa Magnús Sigurðarson, äänisuunnittelusta Valtteri Alanen, pukusuunnittelusta Marjo Haapasalo ja nukenrakennuksesta Helena Markku. Teoksen kesto on noin 40 minuuttia ja se sopii kaikille yli 8-vuotiaille.

Petrushka, eli miten Maagikko menetti mahtinsa Manilla-teatterissa 1.–16.3.2024.

Näytökset

Pe 1.3. kl. 18, ENSI-ILTA
La 2.3. kl. 14

Pe 8.3. kl. 18
La 9.3. kl. 14

Pe 15.3. kl. 18
La 16.3. kl. 14

Lisätiedot

Teoskuvat

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää