4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun 8.6.2024

 

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma järjestetään jälleen keväällä ja alkukesästä 2024. Neljän tanssiteatterin minifestivaali esittelee kunkin teatterin tuoreinta ohjelmistoa tarjoten näköalapaikan kotimaisen nykytanssin maailmaan. Esitykset nähdään Rovaniemellä, Kuopiossa, Vantaalla ja Turussa, jossa kiertue huipentuu Aurinkobalettiin lauantaina 8.6.2024.

”4X kokoaa yhteen monipuolisen kattauksen tanssitaidetta, jota viedään maantieteellisesti laajalle, neljään kaupunkiin eri puolille Suomea. Samalla neljän tanssiteatterin voimin rakennetaan ja kehitetään toimivaa rakennetta, joka mahdollistaa tehokkaan kiertuetoiminnan ja edistää yhteistä tekemistä.”

Aurinkobaletin toiminnanjohtaja Sami Skantsi kertoo.

 

Tanssielämyksiä koko perheelle ja keskustelua taiteesta

 

Kuvassa tyttö ja karttapallo sekä 4X-logo.
Kuva: Sanna Lehto

Tapahtuman käynnistää Tanssiteatteri Raatikon lastenteos Aarteenetsijä A. Osallistava lastenteos laittaa kehot kartalle ja antaa myös katsojille aktiivisen roolin. Esitys nähdään Aurinkobaletin Kattostudiossa klo 14.00. Lue lisää teoksesta.

 

Kuvat: Rising Star © Leevi Lehtinen, Kaiku © Petra Tiihonen, UrosDemo © Lauri Uusitalo, Stayin’ Alive © Jussi Virkkumaa

Manilla-teatterissa klo 17.00 alkava neljän teoksen ilta esittelee tanssiteattereiden aikuisille suunnattua ohjelmistoa. Raatikon Rising Star on katsojaa osallistava performanssi, jonka liikekieli muodostuu fyysisen teatterin ja tanssillisten liikkeiden liitosta. Minimin Kaiku puolestaan on nykytanssiteos kaiusta 11 900 kilometrin ja 37 vuoden päässä. Rimpparemmin UrosDemo on tuokiokuvia uroiden maailmasta. Se on kuvia ja tunnelmia miehenä olemisesta ja olemattomuudesta. Illan päättää Aurinkobaletin ja ranskalaisen Collectif ÈS -koreografiryhmän huippusuosittu Stayin’ Alive, joka tarkastelee ryhmiä hymnien kautta.

Esitysten jälkeen järjestetään Taideraati, jossa keskustellaan taiteesta ja sen kokemisesta sekä törmäytetään eri näkemyksiä.

Lue lisää Neljän teoksen illasta.

 

4X-kiertueen päivämäärät

17.–18.5.2024 Rovaniemi
24.–25.5.2024 Kuopio
31.5.2024 Vantaa
8.6.2024 Turku

Aurinkobaletin väki ja lipunmyyntimme ovat kesälomalla 21.6.–4.8.2024. Kiitämme lämpimästi kaikkia kävijöitämme, nähdään jälleen syksyllä!

Lue lisää

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun tämän viikon lauantaina 8.6.2024.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää