Aurinkobaletin muutosten ja yllätysten vuosi huipentuu Matteus-passioon

Turkulaisella tanssitteatteri Aurinkobaletilla on meneillään uudistusten ja muutosten vuosi. Uudistukset tulevat voimaan syyskauden 2023 alussa ja ne koskettavat niin teatterin toimitiloja, lippujärjestelmää kuin kahvilapalveluita. Tuoretta ja uudenlaista näkökulmaa on myös ensi-iltateos Matteus-Passiossa, joka huipentaa Aurinkobaletin syyskauden yllätyksellisesti.

 

Manillan kiinteistön Kattostudio Aurinkobaletin lisätilaksi

Aurinkobaletti on vuokrannut Manillan tehdaskiinteistöstä uuden tilan, Kattostudion. 210 neliön valoisassa, avarassa tilassa on Aurajoen suuntaan avautuvat ikkunat ja tehdasmiljöön tuntua. Kattostudio tulee toimimaan pääasiassa Aurinkobaletin harjoitustilana. Kattostudio mahdollistaa Aurinkobaletin kotinäyttämö Manilla-teatterin valjastamisen entistä tiiviimmin vapaan kentän ja vierailevien tanssiryhmien käyttöön, kun Aurinkobaletin harjoitukset voidaan siirtää teatterisalista Kattostudioon. Aurinkobaletti myös suunnittelee residenssitoimintaa uudistuneiden tilaratkaisujen mahdollistamana.

 

Aurinkobaletti-leivos myyntiin

Manilla-teatterin lämpiön kahvila tuo syksyn valikoimiinsa Aurinkobaletin nimikkoleivoksen. Leivoksen valmistaa Aurinkobaletille turkulainen leipomo M-Bakery. Yrittäjä-kondiittorimestari Mikko Hietala on suunnitellut mangoleivoksen Aurinkobaletin auringonkeltaisen logon inspiroimana keväällä 2023.

 

Föli-busseilla ilmaiseksi Aurinkobalettiin syksystä 2023 alkaen

Aurinkobaletin lipunmyynti siirtyy Lippu.fi -järjestelmään, minkä ansiosta Föli-bussiliput saadaan teatterikävijöiden käyttöön elokuusta 2023 alkaen. Nousu paikallisliikenne Fölin busseihin tapahtuu ilmaiseksi teatterilipun viivakoodia näyttämällä ja se on voimassa kolme tuntia ennen esitystä ja kaksi tuntia esityksen jälkeen. Myös pdf-liput toimivat bussissa lipun QR-koodia näyttämällä. Föli-joukkoliikenteen alueeseen kuuluvat Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko ja uusimpana 1.7.2024 alkaen myös Paimio.

 

Matteus-passion monitaiteinen tulkinta hämmästyttää ja sävähdyttää

Syksyn ensi-iltateoksessa, Matteus-passiossa, Aurinkobaletti tuo pääsiäisen tarinan nykypäivään. Kauko Röyhkä on käsikirjoittanut uudelleentulkinnan klassisesta kärsimysnäytelmästä Aurinkobaletille. Ismo Laakson sovitus Bachin sävellyksestä toimii Urmas Poolametsin koreografian ja ohjauksen pohjana. Monitaiteinen teos yhdistää tanssia, teatteria, klassista laulua ja uusia äänimaisemia. Teoksessa nähdään neljä tanssijaa ja kuusi muusikkoa ja se saa ensi-iltansa lokakuussa.

Näin teoksen ohjauksesta ja visualisoinnista vastaava Aurinkobaletin taiteellinen johtaja Urmas Poolamets kuvaa teoksen syntyä:

”Tänä vuonna olen työskennellyt Aurinkobaletissa jo 25 vuotta. Olemme sinä aikana luoneet monia teoksia pohjautuen tunnettuihin satuihin ja muihin klassikoihin. Aina alussa on ollut varovaisuus siitä, miten paljon niitä voi muokata, mutta lopputuloksena on ollut tuoreita ja menestyksekkäitä tulkintoja. Samalla olemme säveltäjä-muusikko Ismo Laakson kanssa muotoutuneet toimivaksi työpariksi. Tällä kertaa pyysimme mukaan myös Kauko Röyhkän käsikirjoittamaan teosta.

Matteus-passiossa olemmekin isoimman ”sadun” äärellä: Raamattuhan on länsimaisen kulttuurin kivijalka ja J.S. Bachin sävelteos yksi klassisen musiikin järkäleistä. Tätä matkaa on tekemässä kanssamme joukko hienoja taiteilijoita, joten lopputulokselta voimme odottaa paljon.”

Matteus-passion valmistumista voi seurata toukokuussa avatusta Making of -blogista.

 

Lisätietoa Matteus-passiosta:

KOREOGRAFIA JA VISUALISOINTI Urmas Poolamets | MUSIIKKI Johann Sebastian Bach ja Ismo Laakso, musiikin sovitus ja johto: Ismo Laakso | KÄSIKIRJOITUS: Kauko Röyhkä | VALOSUUNNITTELU, VISUALISOINTI JA LAVASTUS: Magnús Sigurðarson | PUKUSUUNNITTELU Marjo Haapasalo | TANSSI Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki | LAULU: Petri Bäckström, Salla Markkanen, Iiro Ollila, Elina Railamaa ja Maikki Säikkä | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Kesto: noin 3 h (sisältäen väliajan)
Ikäsuositus +12 vuotta
Ensi-ilta: 27.10. muut esitykset 28.10 –11.11.2023 | Manilla-teatteri, Turku

Lue lisää teoksesta.

 

Tutustu koko syksyn 2023 kausiohjelmaan.
Syksyn liput ostettavissa uudessä varkkokaupassamme: aurinkobaletti.lippu.fi.

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää