Tanssia ja hyviä viboja maksutta jokaiselle Turun suuralueelle – Äänestä Aurinkobalettia Asukasbudjetissa!

Tule kokemaan hyviä viboja tanssin maailmassa! Olemme ehdottaneet Turun kaupungin Asukasbudjetti-hankkeeseen Stayin’ Alive -tanssiteoksen esityksistä ja työpajoista koostuvat paketit, jotka järjestetään jokaisella Turun suuralueella. Nuorille suunnattu maksuton toiminta liikuttaa, osallistaa ja tarjoaa mukaansatempaavaa tanssin iloa. Voit äänestää ehdotustamme Asukasbudjetissa 30.4.2024 asti täällä.

 

Mitä?

Aurinkobaletin ja ranskalaisen Collectif ÈS -koreografiryhmän huippusuosittu tanssiteos Stayin’ Alive johdattaa popmusiikin ja hymnien maailmaan. Mikä kappale saa sinut iloitsemaan kuulumisesta joukkoon ja tuntemaan itsesi eläväksi? Voisiko olla mahdollista huumorin, ilon ja utopian avulla luoda uusi hymni? Esityksessä katsojat pääsevät itsekin liikkumaan!

Esityksen lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat Aurinkobaletin tanssijoiden ohjaamat tanssityöpajat, joissa kokeillaan kehollista itseilmaisua ja tehdään pieniä koreografisia harjoituksia. Samalla tutustutaan työpajaan liittyvän teoksen teemoihin ja nykytanssiin esittävänä taiteena. Työpaja kannustaa osallistujia luovuuteen, avoimuuteen ja suvaitsevaisuuteen, ja se edistää hyvinvointia sekä tarjoaa aidon kohtaamisen tanssin ammattilaisten kanssa.

Aurinkobaletin Asukasbudjetti-ehdotus sisältää yhteensä yhdeksän esitystä ja 27 tanssityöpajaa – kokonaan maksutta!

 

Missä?

Toiminta voidaan järjestää monenlaisissa tiloissa nuorisotaloista koulujen liikuntasaleihin. Toiminta voidaan toteuttaa joustavasti koulupäivän aikana tai sen jälkeen. Esitykset ja työpajat järjestetään jokaisella Turun suuralueella (Hirvensalo-Kakskerta, Länsikeskus, Maaria-Paattinen, Runosmäki-Raunistula, Nummi-Halinen, Pansio-Jyrkkälä, Varissuo-Lauste, Skanssi-Uittamo ja Keskusta). Maaria-Paattisen ja Pansio-Jyrkkälän suuralueilla toiminta toteutetaan yhteistyössä Fingerroosin säätiön kanssa.

 

Milloin?

Aurinkobaletin Asukasbudjetti-toiminta järjestetään vuoden 2025 aikana.

 

Mikä Asukasbudjetti?

Asukasbudjetti on Turun kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Turkulaiset pääsevät ehdottamaan, kehittämään ja äänestämään, miten kolme miljoonaa euroa kaupungin budjetista joka toinen vuosi käytetään. Lue lisää Asukasbudjetin verkkosivuilta.

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää