Patrick Di Quiricon Emho pureutuu elämän arkkitehtuuriin

Patrick Di Quiricon tanssiteos Emho avaa Aurinkobaletin kevätkauden. Aikaisemmin ainoastaan striimattuna ja tallenteena esitetty teos nähdään Manilla-teatterin näyttämöllä 18.–19.2.2022. Di Quiricon esikoiskoreografia on kolmen tanssijan ja muusikon esittämä syväluotaava tutkimusmatka meihin itseemme. Teoksessa tanssivat Elina Raiskinmäki, Linda Björkqvist ja Côme Calmelet-Pyykkö. Elävästä musiikista vastaa äänisuunnittelija ja säveltäjä Jaakko Salonen.

 

Emho – Elämän arkkitehtuuri

Elämämme aikana koemme hetkiä, jotka rakentavat tarinaamme pala kerrallaan. Meillä jokaisella on oma polkumme, joka risteää lähellämme olevien ihmisten kanssa. Kuten kaupungin kadut kartalla, me risteämme toistemme kanssa. Mitä kohtaamisessa tapahtuu tai mitä vaaditaan, että koemme kohdanneemme toisen ihmisen? Kaikista kulkemistamme reiteistä muodostuu rakennelma, joka on jokaiselle omannäköisensä. Samalla tavalla rakentuu koko yhteiskunta.

Muistot koostuvat kuvista: huoneista, esineistä ja tavaroista, joille kertyy merkitys, ja jotka yhdistyvät tiettyyn tunteeseen. Polkumme kulkee läpi näiden huoneiden, jotka jäävät muistoiksi mieleemme ja muuttavat meitä. Näistä tiloista rakentuu elämämme pohjapiirros.

Myös liike muodostaa rakennelman ja kehittyy harjoittelemalla. Myös yhteys muihin ihmisiin rakentuu harjoittelemalla. Jos annamme elämämme virrata lävitsemme, emmekä tartu muihin ihmisiin, päädymme tarkkailemaan elämäämme ulkopuolelta. Kuinka vaikeaa on aidosti kuulla toista ihmistä tai ymmärtää häntä. Liike lähtee kiinnostuksesta toisen ihmisen tarinaa, polkua ja rakennetta kohtaan. Harjoittelemalla opimme tuntemaan toista, mutta se vaatii halua olla läsnä, antautua läheisyydelle ja antaa itsestämme yhtä paljon. Ilman rohkeutta antaa tilaa toiselle omista huoneistamme emme voi oppia sitä, mitä me olemme yhdessä. Ilman uskallusta olemme vain katuja kartalla – katuja, jotka kulkevat vierekkäin, mutta joiden väliin ei rakenneta meille yhteisiä rakennelmia ja taloja.

Meillä jokaisella on oma Emhomme, abstrakti tulkintamme elämästä.

 

Näytökset

Pe 18.2. klo 19.00
La 19.2. klo 17.00

 

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet

Osta liput näytökseen verkkokaupastamme.

Aurinkobaletin väki ja lipunmyyntimme ovat kesälomalla 21.6.–4.8.2024. Kiitämme lämpimästi kaikkia kävijöitämme, nähdään jälleen syksyllä!

Lue lisää

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun tämän viikon lauantaina 8.6.2024.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää