Ensi-illassa Emho – viimeinkin!

Patrick Di Quiricon tanssiteos Emho saa ensi-iltansa – viimeinkin! Aikaisemmin ainoastaan striimattuna ja tallenteena esitetty teos nähdään Manilla-teatterin näyttämöllä 11.–12.3.2022. Di Quiricon esikoiskoreografia on kolmen tanssijan ja muusikon esittämä syväluotaava tutkimusmatka meihin itseemme. Teoksessa tanssivat Elina RaiskinmäkiLinda Björkqvist ja Côme Calmelet-Pyykkö. Elävästä musiikista vastaa äänisuunnittelija ja säveltäjä Jaakko Salonen.

Emhon matka kohti ensi-iltaa on ollut pitkä ja kivinen. Teos syntyi alun perin keväälle 2020, mutta koronapandemian vuoksi näytöksiä on siirretty useaan otteeseen. Tämän viikonlopun näytökset ovat teokselle jo kolmas ajankohta tänä talvena. Perjantaina Emho esitetään viimeinkin liveyleisölle!

 

Näytökset

Pe 11.3. klo 19.00
La 12.3. klo 18.00

 

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet

Osta liput näytökseen verkkokaupastamme.

 

Emho – Elämän arkkitehtuuri

Elämämme aikana koemme hetkiä, jotka rakentavat tarinaamme pala kerrallaan. Meillä jokaisella on oma polkumme, joka risteää lähellämme olevien ihmisten kanssa. Kuten kaupungin kadut kartalla, me risteämme toistemme kanssa. Mitä kohtaamisessa tapahtuu tai mitä vaaditaan, että koemme kohdanneemme toisen ihmisen? Kaikista kulkemistamme reiteistä muodostuu rakennelma, joka on jokaiselle omannäköisensä. Samalla tavalla rakentuu koko yhteiskunta.

Muistot koostuvat kuvista: huoneista, esineistä ja tavaroista, joille kertyy merkitys, ja jotka yhdistyvät tiettyyn tunteeseen. Polkumme kulkee läpi näiden huoneiden, jotka jäävät muistoiksi mieleemme ja muuttavat meitä. Näistä tiloista rakentuu elämämme pohjapiirros.

Myös liike muodostaa rakennelman ja kehittyy harjoittelemalla. Myös yhteys muihin ihmisiin rakentuu harjoittelemalla. Jos annamme elämämme virrata lävitsemme, emmekä tartu muihin ihmisiin, päädymme tarkkailemaan elämäämme ulkopuolelta. Kuinka vaikeaa on aidosti kuulla toista ihmistä tai ymmärtää häntä. Liike lähtee kiinnostuksesta toisen ihmisen tarinaa, polkua ja rakennetta kohtaan. Harjoittelemalla opimme tuntemaan toista, mutta se vaatii halua olla läsnä, antautua läheisyydelle ja antaa itsestämme yhtä paljon. Ilman rohkeutta antaa tilaa toiselle omista huoneistamme emme voi oppia sitä, mitä me olemme yhdessä. Ilman uskallusta olemme vain katuja kartalla – katuja, jotka kulkevat vierekkäin, mutta joiden väliin ei rakenneta meille yhteisiä rakennelmia ja taloja.

Meillä jokaisella on oma Emhomme, abstrakti tulkintamme elämästä.

 

Lue lisää

Aurinkobaletissa nähdään tanssiteos, joka sukeltaa elämän arkkitehtuuriin – Emhon tie live-ensi-iltaan on kestänyt kaksi vuotta (Turun Sanomat 16.2.2022)

Aurinkobaletti öppnar vårsäsongen med vackert förstlingsverk (Blonathan-blogi 16.2.2022)

Raportti: Kolme väriä: keltainen, oranssi ja punainen (Yökukkujan sekalaiset 15.3.2021)

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää