Aurinkobaletti mukana Taidetestaajissa syksyllä 2021

Aurinkobaletti on valittu kolmatta kertaa Taidetestaajat-hankkeeseen lukuvuodelle 2021–2022. Taidetestaajat-näytökset järjestetään Manilla-teatterissa marras-joulukuussa 2021.
Mukana oleva teos ja tarkemmat tiedot julkaistaan kevään aikana.

Aurinkobaletti on ollut aikaisemmin Taidetestaajissa syksyllä 2019 Sanna Silvennoisen ohjaamalla teoksella Time of My Life. Näytöksiin osallistui tuolloin lähes 1000 nuorta. Vierailu on yhdennellätoista sijalla kaikista hankkeen taidevierailuista arvosanalla 3,9 / 5. Aurinkobaletti valittiin mukaan hankkeeseen myös seuraavalle kaudelle Urmas Poolametsin teoksella Yksin – Soolo viidelle, mutta näytökset jouduttiin perumaan tammi-helmikuussa 2021 koronapandemian vuoksi.

Vuonna 2017 alkanut Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma Taidetestaajat on toimintavuosiensa aikana avannut uusia yhteistyömahdollisuuksia, kehittänyt nuorten yleisöjen kohtaamista, tukenut koulujen retkiosaamista sekä edesauttanut kokonaan uuden toiminnan syntymistä Suomen taidekentällä. Lukuvuonna 2021–2022 valtio osallistuu jälleen eduskunnan päätöksellä Taidetestaajien rahoitukseen 1,4 miljoonalla eurolla. Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden maksavat edelleen kustannuksista suurimman osan, jotta vierailuja päästään jatkamaan täydellä teholla heti koronatilanteen helpotuttua.

Tulevana lukuvuonna mukana on 73 vierailukohdetta ympäri Suomen. Vierailukohteiden valinnoissa on painotettu erityisesti nuorille sopivaa yleisötyökokonaisuutta sekä kiinnostavaa sisältöä. Uusia toimijoita on mukana yhdeksän, ja taidelajit vaihtelevat sirkuksesta teatteriin ja oopperasta taidenäyttelyyn.

Lue lisää Taidetestaajat-hankkeesta täältä.

Kuva: Robert Seger

Aurinkobaletti hakee toiminnanjohtajaa vakituiseen työsuhteeseen 16.10.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Lue lisää

Aurinkobaletin Manilla-teatterissa koetaan neljän tanssiteatterin teokset, kun 4X kiertävän tanssitapahtuma tulee Turkuun 9.−10.6.2023. Aurinkobaletin lisäksi mukana ovat tanssiteatteri Minimi (Kuopio), Rimpparemmi (Rovaniemi) ja Raatikko (Vantaa).

Lue lisää

Aurinkobaletissa eletään uudistusten ja muutosten vuotta. Tuoretta näkökulmaa tuo myös ensi-iltateos Matteus-Passio, joka huipentaa Aurinkobaletin syyskauden.

Lue lisää