40 Auringon vuotta -juhlagaala viimeinkin näyttämöllä!

Aurinkobaletin juhlagaala 40 Auringon vuotta nähdään Manilla-teatterin näyttämöllä 7.–22.10.2022. Kolmen pienteoksen ilta tarjoaa koreografiat Jorma Uotiselta, Marjo Kuuselalta ja Ervi Siréniltä. Juhlagaala valmistettiin alun perin Aurinkobaletin 40-vuotisjuhlavuotta varten keväällä 2021, mutta koronapandemian vuoksi se on esitetty ainoastaan striimattuna ja vain kerran paikan päällä Manilla-teatterissa. Näyttämöllä nähdään koko Aurinkobaletin tanssiryhmä ja muusikko Ismo Laakso.

Kuvassa Urmas Poolamets

Koreografi ja tanssitaiteilija Ervi Sirénin Tässä olen -teos syntyi yhteistyössä tanssija Urmas Poolametsin ja muusikko Ismo Laakson kanssa.

”Yhden tanssijan kanssa työskentely avasi tilaisuuden tutkia tanssijan todellisuutta ja maailmaa sekä tuoda sitä erilaisten harjoitusten kautta esiin sellaisena kuin se juuri nyt näyttäytyy. Mitä tapahtuu, kun on avoin kaikille mahdollisuuksille.” Sirén kertoo ensimmäisestä Aurinkobaletille tekemästään teoksesta.

1Kuvassa vasemmalta Riku Lehtopolku ja Côme Calmelet-Pyykkö

Marjo Kuusela on koreografi, tanssija ja taiteen akateemikko, joka on tehnyt Aurinkobaletille aikaisemmin kiitetyt teokset Kymmenen laulua naisesta (2017) ja Kaunotar ja peto (2010). Juhlagaalassa nähtävä 1. erä on duetto kahdelle tanssijalle.

”Rajat kiinnostavat minua. Tilat, joilla rajataan maailmaa, omaa itseä suhteessa toisiin. Rajat leikin ja toden välillä. Olen aika ajoin 2000-luvun alusta lähtien palannut tähän teemaan; aina aloitan samoin, aina syntyy eri teos.” Kuusela kuvailee teosta.

Kuvassa vasemmalta Riku Lehtopolku, Linda Bjökqvist, Côme Calmelet-Pyykkö ja Elina Raiskinmäki

Jorma Uotinen on pitkän linjan koreografi, tanssija ja professori. Pimeydestä, valosta, pelosta ja toivosta kertova Rajalla on toinen Uotisen Aurinkobaletille tekemä teos.

”Ensimmäisessä osassa mennään kirkkaan valon ja pimeyden välillä. Ihmisen sisäinen pelko ulkoa tulevaa ennalta määrittämätöntä voimaa kohtaan. Toinen, Bachin musiikkiin tehty, osa antaa tilaa emootiolle ja tanssille. Viimeinen osa tuo puhdistavan sateen ja toivoa.” Uotinen kertoo kolmiosaisesta teoksestaan.

 

Näytökset

Pe 7.10. klo 19.00
La 8.10. klo 17.00
To 13.10. klo 19.00
Pe 14.10. klo 19.00
La 15.10. klo 17.00
To 20.10. klo 19.00
Pe 21.10. klo 19.00
La 22.10. klo 17.00

 

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet

Osta liput näytökseen verkkokaupastamme.

 

Ryhmätiedustelut ja oheispalvelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää