Huoneiden kirja

Huoneiden kirja -teoksen esineinstallaatiokuva. Kuvaaja: Jesper Dolgov.

 

Elokuussa 2021 satapäinen taiteilijajoukko muuttaa Huoneiden kirja -suurteoksellaan labyrinttimaisen autiotalon ennenkokemattomaksi elämykseksi. Immersiiviseen eli upottavaan, monitaiteiseen ja -aistiseen esitykseen kävellään sisään.

"Tyttö kävelee tuulenpuhkomaan taloon, löytää vanhan taulukon, se ei ole kirjoitusta, vaan merkkejä. Hän ei tiedä, miten edetä talossa joka on suuri, sen lattiat risaiset, huokaavat hänen hengityksensä tahtiin. siksi hän heittää hopeista kolikkoa, ja saadakseen yhden merkin hän heittää kolikkoa kuusi kertaa."


Huoneiden kirja pohjaa Saila Susiluodon samannimiseen runoteokseen. Tuulenpuhkoma talo pitää sisällään 64 huonetta - yhtä monta kuin merkkejä taulukossa. Talo rakentuu installaatioista ja esityksistä, jotka vaihtelevat mittakaavaltaan joukkokohtauksista ja tilaa halkovista animoiduista nukeista intiimeihin kohtaamisiin.
Kuten kirjan tyttö, kysyy katsoja Huoneiden kirjalta omaan elämään kytkeytyvän kysymyksen ja kolikkoa heittämällä määrää itselleen reitin.


Jokainen huone on oma maailmansa, jotka kulkijan liike nivoo yhteen. Teos kutsuu katsojaa paitsi seuraamaan reittiä myös poikkeamaan siltä! Samaan taloon ei kukaan astu kahdesti. Edessä on löytöretki ja seikkailu.


"Eikö se joka on saanut suoran vastauksen tahdokin salaisuutta joka kestää läpi elämän?"

Tekijät

TAITEELLINEN JOHTAJA Alma Rajala | YDINTYÖRYHMÄ TEOKSEN SUUNNITTELUSSA JA KOORDINOINNISSA Johanna Latvala, Laura Naukkarinen, Venla Luoma, Maiju Tainio, Lee Lahikainen, Jarkko Forsman, Riikka Mäntymaa, Jesper Dolgov, Sini-Maria Tomperi ja Pia Puustelli | TEKIJÖINÄ LAAJA KATTAUS TURKULAISIA TAITEILIJOITA | YHTEISTUOTANTO TEHDAS Teatteri, Aurinkobaletti ja Aura of Puppets | MUKANA MYÖS MM. Turun Taiteilijaseura ja Läntinen tanssin aluekeskus

Esitykset: Elokuussa 2021. Esityspaikka ja tarkemmat esityspäivät julkaistaan myöhemmin. Tämä ainutkertainen teos on koettavissa vain lyhyen esityskauden ajan!

Lue lisää

Huoneiden kirja – talon kokoinen taideteos, johon astutaan sisään (Turun kaupungin Kulttuuriblogi, 18.11.2019)

Pääosassa katsoja – pelillisyys ja immersiivinen teatteri (Turun kaupungin Kulttuuriblogi, 2.3.2020)

Huoneiden kirja – kolikonheitto (TEHDAS Teatterin Poikkeus-Tila-Taide -sivulta löydät ohjeet kolikonheittoon ja voit näin jo nyt virittäytyä teoksen tunnelmaan.)

Katso Teaser-video

VIDEO Jussi Virkkumaa | MUSIIKKI Lau Nau