Viraanamme 20.−21.1. Satu Tuittilan ja työryhmän tiedettä ja taidetta yhdistävä Vähin äänin -teos

Tiedettä ja taidetta yhdistävä Vähin äänin -teos vierailee Aurinkobaletissa − Monitaiteinen esitys antaa äänen katoaville lajeille

Satu Tuittilan ja työryhmän poikkeuksellinen monitaiteinen teos Vähin äänin on tiedettä ja taidetta yhdistävä näyttämöteos ja sen yhteyteen rakentuva tiedeviestintäprojekti, jonka teemana on luonnon monimuotoisuuskriisi. Loistavat arviot saanut teos vierailee Turussa Aurinkobaletin Manilla-teatterissa 20.−21.1.

Vähin äänin teoksen teemoina ovat luontokato ja maapallon historian kuudes etenevä sukupuuttoaalto.Teos tarjoaa rehellisen, mutta toiveikkaan tieteeseen perustuvan taide-esityksen elonkirjon tilanteesta ja pyrkii herättämään ihmisiä toimimaan. Näyttämöteoksessa yhdistyvät monipuolisella ja poikkeuksellisella tavalla tanssitaide, kuorolaulu, rap-lyriikat ja luonnonsuojelubiologia.

Teoksen on konseptoinut ja ohjannut raisiolainen tanssitaiteilija Satu Tuittila ja siinä tanssivat Anne Maarit Kinnunen ja Riikka Puumalainen jyväskyläläisestä Off/Balance-ryhmästä sekä turkulainen tanssija Janne Kilpiö. Teoksessa esiintyy myös televisiosta tuttu Ruamjai-kuoro ja rap-artisti Soul Valpio. Lisäksi lavalla nähdään Jyväskylän yliopiston yliopistonlehtori ja luonnonsuojelubiologian dosentti Panu Halme.

Vähin äänin onkin poikkeuksellinen Katoava luonto -tutkimushankkeen, Jyväskylän kaupunginteatterin ja Tanssiryhmä Off/Balancen yhteistuotanto ja on saanut Keski-Suomen Kulttuurirahaston kärkihankerahoituksen. Teos vierailee Turussa Läntinen tanssin aluekeskuksen ja Aurinkobaletin tuella. Satu Tuittila on myös itse työskennellyt Katoava Luonto -tutkimusryhmässä taideaiheiden parissa ja koonnut yhteen teoksen työryhmän ja tuotantotahot ajankohtaisen teeman äärelle.

 

Työryhmä

KONSEPTI JA OHJAUS Satu Tuittila | KOREOGRAFIA Satu Tuittila yhteistyössä esiintyjien kanssa | TANSSIJAT Anne Maarit Kinnunen ja Riikka Puumalainen (Off/Balance) sekä Janne Kilpiö | TUTKIJA JA ESIINTYJÄ Panu Halme (luonnonsuojelubiologian dosentti, Jyväskylän yliopisto) | KUORON JOHTO Kirsi Kaunismäki-Suhonen | KUORO  Ruamjai Vocal Ensemble (15 laulajaa) | RAP-ARTISTI Soul Valpio | ÄÄNISUUNNITTELU Mikko Väärälä | PUKUSUUNNITTELU Jaana Kurttila | VALOSUUNNITTELU Jonna Rautala (Jyväskylän kaupunginteatteri) | TUOTANTOTEHTÄVÄT Satu Tuittila ja Panu Halme sekä Terhi Kuokkanen ja Laura Suonperä (Off/Balance) | TIEDEVIESTINTÄ- JA TAPAHTUMATUOTTAJA Ilona Laine | VALOKUVAT Matti Häyrynen | SUDENKORENNON KUVA Ilona Laine | KUVAKOLLAASI Hanna Salomäki

Arvioitu kesto: noin 65 min
Ikäsuositus: +12

 

Näytökset

Pe 20.1. klo 19.00 + Tiede-taide-treffit näytöksen jälkeen teatterin lämpiössä
La 21.1. klo 16.00 + Tiede-taide-treffit näytöksen jälkeen teatterin lämpiössä

Tiede-taide-treffeillä voit tutustua Suomen uhanalaisiin lajeihin ja keskustella esityksestä työryhmän kanssa. Miten uhanalaiset eliöt muutettiin liikkeeksi ja mitä lajeja lavalla nähdään? Minkälaisen tekstin itse loisit esityksen teemasta? Tervetuloa mukaan!

 

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet

Osta liput näytökseen verkkokaupastamme.

 

Aurinkobaletin väki ja lipunmyyntimme ovat kesälomalla 21.6.–4.8.2024. Kiitämme lämpimästi kaikkia kävijöitämme, nähdään jälleen syksyllä!

Lue lisää

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun tämän viikon lauantaina 8.6.2024.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää