Aurinkobaletin toiminnanjohtajaksi on valittu Sami Skantsi

Kuvassa Sami Skantsi.

Aurinkobaletin toiminnanjohtajaksi on valittu kulttuurituottaja YAMK Sami Skantsi. Hän aloittaa tehtävässään 16.10.2023. Skantsi työskenteli Aurinkobaletin toiminnanjohtajan sijaisena vuosina 2018–2022. Aikaisemmin Skantsi on työskennellyt muun muassa tapahtumatuotannon tehtävissä Turun Suurtorin keskiaika ry:llä ja Turun elokuvatapahtumat ry:llä. Skantsi valmistuu filosofian maisteriksi Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin suuntautumisvaihtoehdosta syksyllä 2023.

Aurinkobaletti on turkulainen nykytanssiryhmä ja tanssiteatteri, jonka ohjelmisto tarjoaa esityksiä niin aikuisille, lapsille kuin ryhmillekin. Ryhmä on saanut kiitosta uusiutumiskyvystään sekä vahvasta ensemblestaan, joka on valmis rikkomaan oman genrensä rajat. Aurinkobaletin keskeisenä tavoitteena on ylläpitää tanssin asemaa muiden taiteiden rinnalla ja viedä tanssia myös sinne, missä sitä ei muuten ole tarjolla. Aurinkobaletin kotinäyttämönä toimii Turun Aurajokirannassa Manillan kulttuuritehtaassa sijaitseva Manilla-teatteri.

Aurinkobaletin toiminnanjohtajana Skantsi vastaa teatterin operatiivisesta toiminnasta ja sen kehittämisestä, talouden suunnittelusta ja seurannasta sekä yhteistyöstä eri verkostojen ja sidosryhmien kanssa. Hän toimii myös teatterin työntekijöiden esihenkilönä ja Aurinkobaletin Kannatusyhdistys ry:n sihteerinä. Toiminnanjohtajan työparina jatkaa Aurinkobaletin taiteellinen johtaja Urmas Poolamets.

”Odotan innolla tulevaa toiminnanjohtajan tehtävää. Aurinkobaletti on ainutlaatuinen tanssiryhmä ja -teatteri, ja haluan antaa panokseni Aurinkobaletin kehittämiseksi ja tanssitaiteen edistämiseksi. Toimintaympäristö ja tanssin kenttä ovat minulle tutut jo neljän vuoden sijaisuuden ajalta, joten nyt käydään vauhdilla töihin ja katsotaan kauas eteenpäin!” Skantsi kertoo.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Sami Skantsi, toiminnanjohtaja 16.10.2023 alkaen
p. 040 548 9284

Leena Hiltunen, hallituksen puheenjohtaja
p. 044 9072 432

Kuva: Eeva-Maija Haukka

Lataa kuva uutiskäyttöön täältä.

Manillaan pääsee tänä aikana Kauppatorilta bussilla numero 1.

Lue lisää

Huiman suosion keväällä 2023 saavuttanut Stayin’ Alive palaa näyttämölle 30.11.−16.12. 2023.

Lue lisää

Joudumme valitettavasti perumaan kaikki Matteus-passio-teoksen näytökset sairaustapauksen vuoksi.

Lue lisää