Tanssiva tammikuu tuo näyttämölle kaksi inspiroivaa tanssiteosta

Aurinkobaletin kevätkauden avaa kahden tanssiteoksen näytöksistä koostuva kokonaisuus Tanssiva tammikuuSatu Tuittilan ja työryhmän 21.–23.1. esitettävässä Vähin äänin -teoksessa näyttämöllä kohtaavat luonnonsuojelubiologian dosentti, ammattitanssijat ja moderni kuoro. Kokonaisuuden 28.–29.1. päättää aiemmin vain striimattuna ja tallenteena esitetty Patrick Di Quiricon Emho, joka on syväluotaava tutkimusmatka meihin itseemme, olemassaolomme alusta aina kaikkein olennaisimman ja äärimmäisimmän inhimillisen kyvykkyytemme kehittymiseen. Alun perin Tanssivan tammikuun oli tarkoitus käynnistyä 14.–15.1. Henna-Maria Hanhinevan teoksella Naisen sydän, mutta vierailu jouduttiin perumaan koronarajoitusten vuoksi.

 

Satu Tuittila ja työryhmä: Vähin äänin

Kuvassa tanssija ja sudenkorento.

Rehellinen ja toiveikas esitys elonkirjon köyhtymisestä.

Vähin äänin on poikkeuksellinen teos: näyttämöllä kohtaavat luonnonsuojelubiologian dosentti, ammattitanssijat ja moderni kuoro. Sydämeen osuva laulu, voimakas liike ja luonnonsuojelubiologin puhe ravistavat ja innostavat katsojaa. Mikä on juuri sinun roolisi muutoksessa?

Vähin äänin käsittelee luonnon monimuotoisuuskriisiä, maapallon historian kuudetta sukupuuttoaaltoa. Lajit katoavat hiljaa, ja tietoisuus asiasta tuntuu musertavalta. Luonto on kaunis, tärkeä – muuttamalla toimintatapojamme, suojelemalla ja ennallistamalla luontoa voimme hidastaa luonnon katoamista ympäriltämme. Rehellinen mutta toiveikas esitys ilahduttaa, kauhistuttaa ja innoittaa.

Esitys on Jyväskylän yliopiston Katoava luonto -hankkeen, Tanssiryhmä Off/Balancen ja Jyväskylän kaupunginteatterin yhteistuotanto, joka toteutetaan yhteistyössä Ruamjai-kuoron kanssa. Teosta ovat tukeneet Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto sekä Jyväskylän kaupunki. Turun esitysvierailu tehdään yhteistyössä Läntinen tanssin aluekeskuksen ja Aurinkobaletin kanssa.

Näytökset perjantaina 21.1. klo 19.00, lauantaina 22.1. klo 17.00 ja sunnuntaina 23.1. klo 15.00.

Osta liput näytökseen verkkokaupasta.

 

Patrick Di Quirico: Emho

Valokirjaimin teksti Emho.

Ainoastaan striimattuna ja tallenteena nähty Patrick Di Quiricon tanssiteos Emho esitetään ensimmäistä kertaa yleisölle paikan päällä Manilla-teatterissa. Emho on syväluotaava tutkimusmatka meihin itseemme, olemassaolomme alusta aina kaikkein olennaisimman ja äärimmäisimmän inhimillisen kyvykkyytemme kehittymiseen. Oma persoonallisuutemme kehittyy jatkuvasti elämässämme kokemien muistojen ja hetkien alitajuntaamme muokkaavan vaikutuksen kautta tehden meistä sen, kuka olemme.

Näytökset perjantaina 28.1. klo 19.00 ja lauantaina 29.1. klo 17.00.

Osta liput näytökseen verkkokaupasta.

Aurinkobaletin väki ja lipunmyyntimme ovat kesälomalla 21.6.–4.8.2024. Kiitämme lämpimästi kaikkia kävijöitämme, nähdään jälleen syksyllä!

Lue lisää

Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin 4X – kiertävä tanssitapahtuma saapuu Turkuun tämän viikon lauantaina 8.6.2024.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää