Poppean kruunaus palaa näyttämölle!

Villi ja koskettava Poppean kruunaus aloittaa Aurinkobaletin syyskauden 17.–20.8.2022! Toukokuussa ensi-iltansa saanut uusi tulkinta Claudio Monteverdin barokkioopperasta nähdään Manilla-teatterin näyttämöllä vielä neljä kertaa.

Ensiesityksensä vuonna 1642 saanut ooppera muuntautuu koreografi Urmas Poolametsin ja säveltäjä Ismo Laakson käsissä ennennäkemättömäksi steampunk-henkiseksi nykytanssiteokseksi. Elävän musiikin siivittämässä teoksessa nähdään Aurinkobaletin tanssiryhmä, muusikko Ismo Laakso sekä laulajat Jouni Bäckström ja Anneliina Rif. Rooman keisari Neron ja hänen toisen vaimonsa Poppaea Sabinan traagisen rakkaustarinan kertova Poppean kruunaus on kertomus juonittelusta, vallankäytöstä, moraalista ja moraalittomuudesta.

”Säveltäjä Ismo Laakson sovittamana ja tanssitaiteilija Urmas Poolametsin ohjaamana ja visualisoimana teos näyttäytyy audiovisuaalisena ilotulituksena, perinteiden ja uusien suuntien yhteistykityksenä. Esitys edustaa näkemyksellistä rohkeutta ja uudistushalua sekä taiteellista taitoa ja kokeilunhalua.”  (Turun Sanomat 6.5.2022)

”Esitys tuntuu tinkimättömällä intohimolla ja taidolla tehdyltä, vaikkei ota itseään liian vakavasti. Rajoja rikotaan riemukkaasti, kaikki esiintyjät osallistuvat kaikkeen, venyvät ja heittäytyvät – katsojana on helppo heittäytyä yhtä iloisesti mukaan.” (Yökukkujan sekalaiset 11.5.2022)

 

Näytökset

Ke 17.8. klo 19.00
To 18.8. klo 19.00
Pe 19.8. klo 19.00
La 20.8. klo 17.00

 

Liput

25 € peruslippu
23 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet

Osta liput näytökseen verkkokaupastamme.

 

Teoksen traileri

Video on teoksen traileri eli markkinointivideo. Se sisältää tanssia ja musiikkia. Video: Jussi Virkkumaa, esiintyjät: Linda Björkqvist, Jouni Bäckström, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico, Ismo Laakso, Elina Raiskinmäki ja Anneliina Rif.

 

Ryhmätiedustelut ja oheispalvelut

Veera Syrén
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

 

Loukkaantumisen vuoksi Stayin' Alive -teoksen sijaan näyttämöllä nähdään Linda Holmströmin Mind full of flies I never killed.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää

Kattostudio on käytettävissä heinäkuussa yhtäjaksoiseen harjoituskäyttöön ja syyskuusta joulukuuhun lyhytaikaiseksi harjoitustilaksi. Harjoitustilaa voivat hakea sekä yksittäiset tanssitaitelijat että taiteilijaryhmät.

Lue lisää