Illallisvieraita päättää Aurinkobaletin 40-vuotisjuhlavuoden

Aurinkobaletin 40-vuotisjuhlavuoden ohjelmiston päättää uutuusteos Illallisvieraita. Perjantaina 12.11. klo 19.00 ensi-iltansa saavassa tanssiteoksessa syksyn pimeys, tuulen ulvonta nurkissa ja lepattavat kynttilän liekit rakentavat näyttämön surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa luodaan yhteyttä rajan tuolle puolen. Illallinen on katettu ja sinut on kutsuttu pöytään. Uskallatko ottaa kutsun vastaan?

Illallisvieraita on koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttusen ensimmäinen teos Aurinkobaletille. Vuodesta 1993 freelancer-tanssijana ja -koreografina toiminut Karttunen on tehnyt urallaan yli 40 koreografiaa. Illallisvieraita-teos on saanut innoituksensa taiteilijan rakkaudesta viihteeseen, ja se on omistettu erityisesti 1980-luvun saippuasarja Kuplalle.

”Esitys on vuosisatoja unohduksissa ollut praktiikka, jolla avataan ovia korkeampaan tietoisuuteen ja todellisuuteen. Yhteyden avautumisen jälkeen toiselta puolen voidaan tuottaa tietoa elämästä ja sen tarkoituksesta – ja tällä tarkoitetaan ihan konkreettisia vastauksia. Näin ollen esitys toimii eräänlaisena ikiaikaisena oraakkelina, jossa tanssiryhmä hikoilee katsojien hyvinvoinnin lisäämiseksi sellaisen nykytanssiteoksen parissa, jolla voidaan varmuudella sanoa olevan valtavasti vaikuttavuutta ja merkittävyyttä.” Karttunen kertoo teoksesta.

Illallisvieraita-teoksen näytökset ovat Aurinkobaletin Manilla-teatterissa 12.11.–11.12.2021. Liput näytöksiin ovat myynnissä verkkokaupassamme. Teos on mukana Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Taidetestaajat-hankkeessa syksyllä 2021.

Manillaan pääsee tänä aikana Kauppatorilta bussilla numero 1.

Lue lisää

Huiman suosion keväällä 2023 saavuttanut Stayin’ Alive palaa näyttämölle 30.11.−16.12. 2023.

Lue lisää

Joudumme valitettavasti perumaan kaikki Matteus-passio-teoksen näytökset sairaustapauksen vuoksi.

Lue lisää