Barokkioopperaa pontevasti paatoksella ja pienellä pilkkeellä!

Tänä keväänä Aurinkobaletti tarjoilee uuden villin tulkinnan Claudio Monteverdin barokkioopperasta Poppean kruunaus. Mahtipontisesta oopperasta kahden tunnin mittaisen teoksen pinnistäminen Aurinkobaletin näyttämölle on kunnianhimoinen tavoite. Yhteisen oopperatoteutuksen tekeminen on kuitenkin kytenyt pitkään koreografi Urmas Poolametsin ja säveltäjä Ismo Laakson mielessä. Produktiolla halutaan murtaa muureja ja olemassa olevia ajatusmalleja.

”Vaikka oopperaa toteutetaan tosissaan ja ammattilaisten voimin, on silmäkulmassa pieni pilke ja kieli on hiukan poskella. Ehdottomasti haluamme yhdistellä mielenkiintoisia asioita niin taiteellisessa toteutuksessa kuin visuaalisessa ilmeessä.” Poolamets kertoo.

 

Yhteenkuuluvuutta ja tekemisen riemua

Ensiesityksensä vuonna 1642 saanut ooppera muuntautuu ennennäkemättömäksi steampunk-henkiseksi nykytanssiteokseksi. Elävän musiikin siivittämässä teoksessa Manilla-teatterin näyttämöllä nähdään Aurinkobaletin tanssijat Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki, muusikko Ismo Laakso sekä laulajat Jouni Bäckström ja Anneliina Rif. Teoksen valosuunnittelusta vastaa Magnús Sigurðarson ja pukusuunnittelusta Marjo Haapasalo.

”Teoksen rakentaminen on paljon enemmän kuin mitä lavalla lopulta nähdään. Se on puvustuksen suunnittelua ja lavastuksen rakentamista sekä esiintyjien päivittäisiä harjoituksia ja yksityiskohtien hiomista. Tämä on koko tiimin huikea polku, jota kuljetaan suurella innolla ja yhteisellä ilolla. Saman ylpeyden ja yhteenkuuluvuuden tunteen haluamme välittää katsojille. He pääsevät kanssamme risteilylle, joka antaa jokaiselle uusia kokemuksia ja nautintoja – onhan kyseessä ennen kaikkea suuri rakkaustarina.” Poolamets kuvailee.

Rooman keisari Neron ja hänen toisen vaimonsa Poppaea Sabinan traagisen rakkaustarinan kertova Poppean kruunaus saa ensi-iltansa torstaina 5.5.2022. Keväällä näytökset ovat Manilla-teatterissa 14.5.2022 asti, ja teos palaa jälleen ohjelmistoon 17.–.20.8.2022. Osta liput näytökseen verkkokaupastamme.

 

Oopperaillalliset Aurinkobaletissa

Tarjoamme ryhmille mahdollisuuden oopperaillallisiin esityksen yhteydessä perjantaina 6.5. ja 13.5. Illallistarjoilu on katettuna klo 17.00. Tarjolla on laadukas buffet-illallinen Aurinkobaletin tyylikkäässä lämpiössä. Esitys alkaa klo 19.00 ja väliajalla tarjoillaan kahvi ja jälkiruoka.

 

Varaukset ja lisätiedot:

Milja Salo
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620

Loukkaantumisen vuoksi Stayin' Alive -teoksen sijaan näyttämöllä nähdään Linda Holmströmin Mind full of flies I never killed.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää

Kattostudio on käytettävissä heinäkuussa yhtäjaksoiseen harjoituskäyttöön ja syyskuusta joulukuuhun lyhytaikaiseksi harjoitustilaksi. Harjoitustilaa voivat hakea sekä yksittäiset tanssitaitelijat että taiteilijaryhmät.

Lue lisää