Aurinkobaletti tarjoaa maksutta harjoitustilaa vapaan kentän tanssitaiteilijoille – haku on avoinna!

Aurinkobaletti tarjoaa tänä vuonna harjoitustilaa maksutta paikallisille vapaan kentän ammattitanssitaitelijoille. Manillan kulttuuritehtaassa sijaitseva Kattostudio on käytettävissä heinäkuussa yhtäjaksoiseen harjoituskäyttöön ja syyskuusta joulukuuhun lyhytaikaiseksi harjoitustilaksi. Harjoitustilaa voivat hakea sekä yksittäiset tanssitaitelijat että taiteilijaryhmät.

Harjoitustila on maksutta käytettävissä yhteensä 900 tuntia. Aurinkobaletin hanke edistää tanssitaiteen ammattimaista harjoittamista ja taiteen vapaan kentän toimintaedellytyksiä. Hanke toteutetaan Turun Teatterisäätiön tuella.

”Turussa on suuri tarve tanssin ammattilaisten harjoitustilalle, ja samanaikaisesti vapaan kentän toimijoiden taloudelliset resurssit tilojen vuokraamiseen ovat pienet. Hankkeemme vastaa aitoon tarpeeseen. Tavoitteena on rakentaa harjoitustilasta jokavuotinen toimintamalli ja kiinteä osa Aurinkobaletin toimintaa.” Aurinkobaletin toiminnanjohtaja Sami Skantsi kertoo.

 

Harjoituskuukausi kesällä

Tila on käytettävissä yhdelle taiteilijalle tai ryhmälle aikavälillä 1.–31.7.2024 yhtäjaksoiseen harjoituskäyttöön klo 9–21. Tilassa ei ole mahdollista majoittua. Harjoitustilaan valitaan toimija avoimen hakuprosessin kautta. Haku on avoinna 31.5.2024 asti. Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen info@aurinkobaletti.fi

Ilmoitathan hakemuksessa vähintään:

  • suunnitelma tilassa tehtävästä toiminnasta
  • hakijan kuvaus ja ryhmän kokoonpano, mikäli tilaa haetaan ryhmälle

 

Lisätiedot:

Sami Skantsi
Toiminnanjohtaja

050 470 1618

 

Harjoitustunnit syksyllä

Syksyllä Kattostudio on varattavissa lyhytaikaiseksi harjoitustilaksi. Vapaita aikoja on tarjolla syyskuusta joulukuuhun pääsääntöisesti arkipäivisin klo 9–17 ja viikonloppuisin klo 9–21. Sama tanssitaiteilija tai ryhmä voi hakea tilaa syksylle enintään 14 päiväksi. Harjoitustila ei ole maksutta käytettävissä kaupalliseen käyttöön, kuten esimerkiksi tanssin opetukseen.

Lyhytaikaista harjoitustilaa on tarjolla 2.–11.9., 23.9.–13.10., 11.–18.11., 21.–29.11., 2.–15.12. ja 21.–22.12.2024.

 

Lisätiedot ja hakemukset:

Aliisa Lehtonen
Teatterisihteeri

02 284 0100

 

Kattostudio

Kattostudio on vuonna 2023 käyttöön otettu valoisa ja viihtyisä harjoitussali Manillan kulttuuritehtaassa Aurajoen rannalla. Tilan pinta-ala on noin 175 m2, ja tilassa on äänentoisto sekä tanssitaiteen harjoittamiselle soveltuva ja tanssimatoilla varustettu joustava lattia, jonka pinta-ala on noin 110 m2. Lisäksi tilassa on pukuhuone, keittiö ja wc.

Kattostudion peiliseinä Kattostudio joustolattia

Loukkaantumisen vuoksi Stayin' Alive -teoksen sijaan näyttämöllä nähdään Linda Holmströmin Mind full of flies I never killed.

Lue lisää

Alpo Aaltokosken Askelia äänten takaa avaa ohjelmiston Tehdasfestivaali Manifestissa 12.9.2024. Liisa Ruuskasen ja Johanna Keinäsen ruokateatteriesitys Mikä Menu! − Eli sinappikaupungin menetetty maine saa ensi-iltansa 14.11.2024.

Lue lisää

Kattostudio on käytettävissä heinäkuussa yhtäjaksoiseen harjoituskäyttöön ja syyskuusta joulukuuhun lyhytaikaiseksi harjoitustilaksi. Harjoitustilaa voivat hakea sekä yksittäiset tanssitaitelijat että taiteilijaryhmät.

Lue lisää