4X kiertävä tanssitapahtuma Turussa 9.−10.6. – Tarjolla monipuolinen kattaus nykytanssiin

Aurinkobaletin Manilla-teatterissa koetaan neljän tanssiteatterin teokset, kun 4X kiertävän tanssitapahtuma tulee Turkuun 9.−10.6.2023

Neljän tanssiteatterin yhteishankkeessa ovat mukana myös tanssiteatteri Minimi (Kuopio), Rimpparemmi (Rovaniemi) ja Raatikko (Vantaa). 4X -kiertue järjestetään ensimmäisen kerran tänä vuonna samanlaisena mukana olevien teattereiden kotipaikkakunnilla.Kyseessä on kaksipäiväinen tapahtuma, joka alkaa nuorille ja aikuisille suunnatulla Kolmen teoksen illalla. Toinen tapahtumapäivä on suunnattu perheille.

Kolmen teoksen illassa nähdään uutta nykytanssia kolmelta tanssiteatterilta. Aurinkobaletti esittää Jorma Uotisen koreografian Rajalla. Teos on kolmiosainen ja se kertoo pimeydestä, valosta, pelosta ja toivosta. Teoksessa tanssivat Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico, Elina Raiskinmäki ja Ilona Salonen. Turkulainen pukusuunnittelija ja Aurinkobaletin pitkäaikainen yhteistyökumppani Marjo Haapasalo on puvustuksen takana.

Kuopiolaisen tanssiteatteri Minimi tuo tapahtumaan teoksensa RAJA, jonka koreografiasta vastaavat Katja Mustonen ja Mirva Mäkinen. Rovaniemeläisen Rimpparemmin Asetelmia on Atte Herdin koreografioima abstrakti nykytanssiteos kolmelle tanssijalle. Toisen tapahtumapäivän esityksenä nähdään Raatikon lapsia mukaan osallistava Hyppynarutus, jonka koreografian, äänisuunnittelun ja skenografian on laatinut Jaakko Toivonen.

Tapahtuma syntyi yhteisestä halusta lisätä teosten saavutettavuutta

4X tanssitapahtuman idea lähti liikkeelle mukanaolevien teattereiden johtoryhmien tapaamisissa. Teattereiden toiminnalle on ominaista kiertueet ja yhteistyöverkostojen kehittäminen. ”Yhteistyö ja asiantuntijuuden jakaminen on ehdottomasti tätä päivää”, perustelee Tanssiteatteri Raatikon teatterinjohtaja Jaakko Toivonen uuden tapahtuman lanseerausta.

Tavoitteena on lisätä teosten saavutettavuutta ja esityskertoja. ”Neljä eri puolilla Suomea toimivaa tanssiteatteria laittaa osaamisensa ja kokemuksensa likoon. Jaamme aidosti osaamistamme ja sitä myöten saamme yleisölle entistäkin mielenkiintoisempaa katsottavaa ja koettavaa”, hehkuttaa Tanssiteatteri Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi.

Myös Tanssiteatteri Minimin yhteistyö ja -tuottamispainotteiselle toiminnalle kiertävä 4X -esitystapahtuma on luonnollista jatkumoa. “Olemme todella iloisia uudesta yhteistyömallista. Poikkeuksellista on, että tapahtuman yhteydessä katsojat voivat tavoittaa yhdellä paikkakunnalla neljän kotimaisen tanssiteatterin sisältöjä!”, kommentoivat Tanssiteatteri Minimin taiteelliset johtajat Mikko Makkonen ja Iiro Näkki.

Aurinkobaletin taiteellinen johtaja Urmas Poolamets kertoo kiertueen oheisohjelmasta: “Lisäksi teemme myös yleisötyötä: Turussa Perhepäivän ohjelmaan kuuluu Hyppynarutus-esityksen lisäksi tanssijoidemme vetämä työpaja lapsille.”

Ohjelmisto

Aurinkobaletti: Rajalla (kor. Jorma Uotinen)
Tanssiteatteri Minimi: RAJA (kor. Katja Mustonen, Mirva Mäkinen)
Tanssiteatteri Rimpparemmi: Asetelmia (kor. Atte Herd)
Tanssiteatteri Raatikko: Hyppynarutus (kor. Jaakko Toivonen)

Tapahtuma Aurinkobaletissa

4X Kolmen teoksen ilta pe 9.6.2023 klo 19
4X Perhepäivä la 10.6.2023 klo 14

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.aurinkobaletti.fi/esitys/4x-kiertava-tanssitapahtuma/

Liput tapahtumaan: https://liput.aurinkobaletti.fi/4x-tanssitapahtuma/

Onko mahdollista luoda uusi tanssiesitys 11 päivässä? Made in 11 Days on konsepti, jonka Aurinkobaletin ensemble on luonut leikitelläkseen koreografioilla ja nykytanssin keinoilla.

Lue lisää

Haluamme kehittää palvelujamme ja ohjelmistoamme. Voit auttaa vastaamalla yleisökyselyymme.

Lue lisää

Aurinkobaletin nuorille suunnattu Asukasbudjetti-hanke tuo tanssiesitykset ja -työpajat maksutta jokaiselle Turun suuralueelle. Asukasbudjetti-äänestys on käynnissä 30.4.2024 asti.

Lue lisää