Tallenne: Kuinka kiivetä kukkulalle – ja sieltä alas

Tallenne teoksesta Kuinka kiivetä kukkulalle – ja sieltä alas katsottavissa 31.12.2021 asti.

Sankarimme ovat neljä Don Quijote -hahmoa, joilla kaikilla on oma supervoimansa. He mittelevät voimiaan, mutta löytyisikö lopullinen voitto sittenkin yhteistyöstä? Don Quijoten tarinasta inspiraationsa saanut koko perheen tanssisatu vie katsojat jännittävään seikkailuun.

– Joskus toisten auttamisen ja ryhmätyön valitseminen omiin vahvuuksiin turvautumisen sijasta voi vaatia henkisen kukkulan ylitystä, kuvaa teoksen ohjaaja Urmas Poolamets.

 

Sankareiden supervoimat

Don Cômppu pomp, pomp, pomp, pomppii!
Don Eläina osaa muuttaa muotoaan.
Don Hypnotrick hallitsee hypnoosin.
Don Limarin lima toimii kuin liima.

 

Tekijät

OHJAUS Urmas Poolamets | KOREOGRAFIA Urmas Poolamets ja työryhmä | TANSSI Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki | PUKUSUUNNITTELU JA MASKEERAUS Marjo Haapasalo | VALOSUUNNITTELU Zai Sainio | ÄÄNISUUNNITTELU Jaakko Salonen | GRAAFINEN SUUNNITTELU JA VALOKUVAT Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

Urmas Poolametsin uutuusteoksen koreografian pohjaksi pyysimme turkulaisilta koululaisilta ehdotuksia supersankareiden tanssiliikkeiksi. Tarjosimme keväällä 2020 kaikille Turun alakouluille tanssitehtävää, jonka oppilaat saivat palauttaa videomuodossa.

Ensi-ilta: 9.10.2020 | Manilla, Turku
Kesto: noin 45 min
Ikäsuositus: +4 vuotta

 

Liput

10 €
Osta liput tallenteeseen verkkokaupastamme.

 

Teoksen traileri

Video on teoksen traileri eli markkinointivideo. Se sisältää tanssia ja musiikkia. Video: Jussi Virkkumaa, esiintyjät: Linda Björkqvist, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki.

Mennään taiteeseen! – Lasten oma taidepodcast

Mennään taiteeseen! – Lasten oma taidepodcast -ohjelman ensimmäisessä jaksossa 10-vuotiaat Liina ja Maija sekä työryhmän jäsenet keskustelevat Kuinka kiivetä kukkulalle – ja sieltä alas – teoksesta. Voit kuunnella podcastin Spotifyssa ja Anchorissa.

 

Lue lisää

Supervoimat ottavat mittaa toisistaan Aurinkobaletin lapsille suunnatussa tanssiteoksessa (Turun Sanomat 6.10.2020)

Tanssiarvio: Aurinkobaletin uutuusteos avaa ajan hermolla tanssivia näkökulmia yhteistyössä rakentuvaan supersankaruuteen (Turun Sanomat 10.10.2020)

Kuinka kiivetä kukkulalle – ja sieltä alas oli koronan synnyttämä teos (Turun kaupungin Kulttuuriblogi, 14.12.2020)