Time of My Life

Time of My Life -esityksen teoskuva. Kuvaaja: Jussi Virkkumaa, kuvassa: Patrick Di Quirico.

 

Aurinkobaletin suosittu Time of My Life palaa Manilla-teatterin näyttämölle marraskuussa 2020! Time of My Life on aikamatka 1980-luvun tanssilattialle, joka kiehtovasti tempaa katsojat mukaansa kuuman tanssin pyörteisiin. Teos yhdistää aikakauden energisen musiikin, liikkeen ja visuaalisuuden.

Moonwalkin ja Miami Vicen lisäksi teos tuo esiin 1980-luvun ilmiöitä, maailman tapahtumia sekä ajan ja paikan ylittävää rakkauden kaipuuta. Kuuden tanssijan esittämässä teoksessa menneisyys ja nykyaika käyvät vuoropuhelua tarjoten kurkistuksen värikkääseen aikakauteen.

Tekijät

OHJAUS Sanna Silvennoinen | KOREOGRAFIA työryhmä + Katja Koukkula ja Jussi Väänänen | ESIINTYJÄT Aurinkobaletin tanssijat ja Konsta Savolainen | PUKUSUUNNITTELU JA LAVASTUS Nina Paakkunainen | VALOSUUNNITTELU Juho Rahijärvi | ÄÄNISUUNNITTELU Konsta Savolainen | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa

Esitykset: 12.11.–5.12.2020 | Manilla, Turku

Kesto: n. 1 h 40 min (sisältäen väliajan)
Ensi-ilta: 5.9.2019, Tehdasfestivaali Manifesti

Sanna Silvennoinen ja Circo Aereo

Sanna Silvennoinen toimii nykysirkusryhmä Circo Aereon yhtenä taiteellisista johtajista. Silvennoinen yhdistää ohjauksissaan monipuolisesti taiteen eri osa-alueita tuoden yhteen tanssin, teatterin, sirkuksen, musiikin ja kuvataiteen tekijöitä. Silvennoinen on ohjannut muun muassa yleisömenestykset Talvisirkus Rakkaus, Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Show sekä klovni Thom Moncktonin sooloteokset The Pianist ja The Artist.

 

Teoksen video-traileri

Lehdistössä sanottua

"Aurinkobaletin tanssijoiden vaatteet, peruukit ja liikekieli ovat suoraan 80-luvulta. --- Esityksen suhde aikakauteen on välillä hyväntahtoisesti naureskeleva, välillä vakavoituva, välillä haaveileva. --- Tuolloinen mediaympäristö lankapuhelimineen ja paperikarttoineen näyttäytyy moninaisemmalta verrattuna kännykän hallitsemaan nykypäivään. --- Nuoruutensa 80-luvulla viettäneelle katsojalle esitys on matka menneeseen. Myöhemmin syntyneet saavat virityksen aikakauden henkeen." Turun Sanomat 6.9.2019 / Kaisa Kurikka Lue koko arvostelu


"Turkulaisen Aurinkobaletin syksyn uutuusesitys Time of My Life on hyväntuulisen ja häpeämättömän nostalginen. --- Vaikka esityksen kokonaissävy on harmiton ja hauska, on mukana myös ripaus vakavuutta Poolametsin kuvatessa omaa 80-luvun nuoruuttaan Neuvosto-Virossa. --- Parasta esityksessä ovat kuitenkin tanssijat. Heissä on rennosti toteutettua osaavaa tanssitekniikkaa, monipuolista ilmaisukykyä ja tanssimisen iloa." Demokraatti 24.9.2019 / Annikki Alku Lue koko arvostelu

Taidetestaajat syksyllä 2019

Time of My Life -teos oli mukana Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittamassa Taidetestaajat-hankkeessa, joka vei vuosina 2017–2020 taiteen äärelle valtakunnallisesti noin 180 000 kahdeksasluokkalaista nuorta. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Aurinkobaletti järjesti yhteensä yhdeksän Taidetestaajat-näytöstä syys-lokakuussa 2019.

Taidetestaajat-hankkeessa nuorille tarjotaan laadukkaita taidevierailuja laajasti kulttuurin eri alueilta. Vierailukohteet on valittu avoimella haulla, jossa on kiinnitetty huomiota varsinaisen vierailun lisäksi siihen, millaista ennakko- ja jälkityöskentelyä taideorganisaatio tarjoaa nuorille kokemuksen syventämiseksi. Elämykseen kuuluu myös erityisellä Taidetestaajat-sovelluksella annettava palaute taidevierailusta. Hankkeen kolmannella kaudella vierailukohteita on yhteensä 55 kpl eri puolilta Suomea.

Lisätiedot Taidetestaajat-hankkeesta Suomen Kulttuurirahaston verkkosivuilla.

Taidetestaajien arviot

Time of My Life -esityksen näki yhtensä lähes 1000 taidetestaajaa. Yleisarvosanaksi teos sai keskimäärin 3,9/5. Tässä muutamia taidetestaajien kommentteja:

Jäätävät muuvit
Aika tylsä mutta joo
Fu**ing mint
Esitys oli mielenkiintoinen ja jäin koukkuun esitykseen. Tanssi oli sulavaa ja kaunista. Toivottavasti meille tulee lisää tämän tapaisia.
Iha jees. Ei mikään ihmeellinen, mutta siedettävä.
Uusi ja eeppinen niin kuin maitorahka
Spede oli kova
En usein käy teattereissa, mutta nyt kokemus oli kyllä kannattava.
Se oli hyvällä tavalla erilainen kuin luulin
Eeppinen oli, suosittelen muille
enpä tiedä, en pitänyt.
Oli parempaa ku Caritan bilsantunnit
Oli liian sekava
Puhui 80-luvusta mutta en kertaakaan kuullut Slayeria tai Metallicaa! Tämä ei ole oikein!
Vaikuttavaa! Voisi harkita teatteriharrastuksen vaihtoa tanssiin. Saumatonta ammattitaitoa ja näkemystä!
Iha perus joo tai ei
Niinkuin niilo22 sanoisi: 5/5 Näihin kuviin näihin tunnelmiin.

Lue kaikki arviot

 

 

Katso näytöskalenteri | Osta liput |  Katso Facebook-tapahtuma