Pori Dance Company: Kun maa keinuu – hetkiä Vuosisadan rakkaustarinasta

”Kun maa keinuu
otan aivan pieniä askelia
miltei täysin
huomaamattomia
niin ehkä voin
pysyä tasapainossa”

- Märta Tikkanen

Kun maa keinuu – hetkiä Vuosisadan rakkaustarinasta on ilmava ja herkkyydellä tunteisiin pureutuva esitys alkoholistin perheestä. Kuinka hengittää, kun elämää värittää seuraavan juomakauden arvaamaton, mutta vääjäämätön lähestyminen. Mihin kaiken mukana kulkeva suuri rakkaus riittää?

Esityksen teksti on sovitettu Märta Tikkasen ajattomasta runoteoksesta Vuosisadan rakkaustarina, joka riipaisevan osuvasti kuvaa alkoholistin läheisten rakkautta, kipua ja kamppailua ongelman keskellä. Kun maa keinuu -esityksen keskeisenä henkilönä, alkoholistin puolisona, nähdään kaksi naista, näyttelijä Angelika Meusel (Rakastajat-teatteri) sekä tanssija Kati Aalto (Pori Dance Company). Perheen lapsina esiintyvät Matleena Salmi ja Samu Murro (Tanssikoulu Tankka).

Kun maa keinuu – hetkiä Vuosisadan rakkaustarinasta on tekstin, liikkeen ja visuaalisuuden keinoin kerrottu esitys, jonka on sovittanut ja ohjannut Katariina Lohiniva. Koreografian on tehnyt Mikko Lampinen (Pori Dance Company), joka yhdessä valosuunnittelija Toni Randellin kanssa vastaa myös esityksen visualisoinnista.

Työryhmä on toteuttanut esityksen yhteistyössä Porin Teatterin, Pori Dance Companyn, Rakastajat-teatterin ja Tanssikoulu Tankan kanssa. Ensi-ilta nähtiin Porin Teatterin Pienellä näyttämöllä 23.11.2019.

Sovitus ja ohjaus: Katariina Lohiniva | Koreografia: Mikko Lampinen | Valo- ja äänisuunnittelu: Toni Randell | Visualisointi: Mikko Lampinen ja Toni Randell | Pukusuunnittelu: Annukka Pykäläinen | Musiikkiasiantuntija: Jouni Hokkanen | Graafinen suunnittelu: Veera Lohiniva | Näyttämöllä: Angelika Meusel, Kati Aalto, Matleena Salmi, Samu Murro

Esitystä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan Rahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taike Satakunta.

Näytökset


Näytökset Manilla-teatterissa la 26.9 klo 17 ja su 27.9 klo 15.
Osta liput