Elämyspolku 2022 - Aurinkobaletti

Elämyspolku 2022

 

Elämyspolku Aurinkobaletissa – inspiroiva kokemus nuorelle

Aurinkobaletti tarjoaa 9.-luokkalaisille kiinnostavan ja innostavan kokemuksen nykytanssin parissa. Teos sopii erinomaisesti myös lukiolaisille.

 

Aurinkobaletin tanssiteos Minne kutsua Liza? on sysyllä mukana Turun kaupungin Elämyspolku-ohjelmassa. Tarjoamme 9.-luokkalaisille näytöksen ja tanssityöpajan yhteishintaan á 12 €. Työpaja järjestään esityksen jälkeen Aurinkobaletissa. Esitykset alkavat klo 12 ja niiden kesto on 2 tuntia (sisältäen väliajan). Työpajan kesto on 15−20 minuuttia. Yläkoululaisten lisäksi teos sopii erinomaisesti myös lukiolaisille, katso lukiolaisryhmiä koskevat lisätiedot alta.

Huippukoreografi Sasha Pepeljajevin kiehtova tanssiteos Minne kutsua Liza? on valikoima vähemmän vakavia ohjeita, miten tanssin avulla hajotetaan ja luodaan maailman havainnoimisen keinoja.

Miten ajatukset ilmaantuvat? Miten tutut ilmiöt ja tavanomaiset tapahtumat äkisti muuttuvat joksikin aivan uudeksi? Mitä tämä on – sattumaa vai looginen ketju? Voiko tuntemattoman nähdä tavallisissa esineissä, lähettääkö se meille merkkejä? Tämä ja tämänkaltaiset lukemattomat kysymykset risteilevät mielikuvituksessa ja asettuvat salaperäiseksi lauseeksi: Minne kutsua Liza?

”Teos tarjoaa jo nimensä kielellisessä asussa kiehtovan arvoituksen. (…) Katsoja tuo esitykseen omia arvelujaan. Näyttämötapahtumat ja sen monet elementit jo itsessään tarjoavat vastauksen, mutta samalla ne kytkeytyvät yhteen, ketjuuntuvat ja haarautuvat. (…) Kaikkea ei ole tarkoituskaan selittää, vaan arvoituksellisuus jää kytemään. Juuri siksi Minne kutsua Liza? kiehtoo.”
− Kaisa Kurikka, TS 25.9.2021

 

Elämyspolku 9.:nnen luokan oppilaille Turussa

Turun kaupungin Elämyspolku tukee laaja-alaisen osaamisen tavoitteita, ilmiöpohjaista oppimista ja monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä eri oppiaineiden tavoitteita ja sisältöjä. Elämyspolulla oppilas toimii oppimisympäristöissä, joissa hän saa kulttuuriin, ympäristöön, kestävään kehitykseen, liikuntaan ja yrittäjyyteen liittyviä kokemuksia esimerkiksi retkillä ja vierailuilla.

Lue lisää Elämyspolusta täältä.

 

Esitys ja työpaja lukion opiskelijoille

Tarjoamme lukiolaisille (vähintään 10 opiskelijan ryhmä) näytöksen ja tanssityöpajan yhteishintaan á 13 € / oppilas. Pelkän esityksen hinta on lukiolaisryhmille á 10 € / oppilas. Opettajat pääsevät oppilaidensa mukana ilmaiseksi.

Koululaisnäytökset esitetään seuraavasti

Ti 29.11.2022 klo 12.00
Ke 30.11.2022 klo 12.00

Ke 7.12.2022 klo 12.00

Ti 13.12.2022 klo 12.00
Ke 14.12.2022 klo 12.00

 

Tanssityöpaja näytöksen yhteydessä

Teoksen lisäksi luokan on mahdollista osallistua Aurinkobaletin tanssijoiden ohjaamaan tanssityöpajaan. Työpaja järjestetään esityksen jälkeen teoksen tunnelmissa.

Työpajoissa kokeillaan rohkeasti kehollista itseilmaisua ja tehdään teokseen liittyvä rytmiharjoitus. Työpaja kannustaa oppilaita luovuuteen, avoimuuteen ja suvaitsevaisuuteen ja se tarjoaa myös aidon ja henkilökohtaisen kohtaamisen tanssin ammattilaisten kanssa.

Työpajan kesto on noin 15−20 minuuttia.

Lisätietoja ja tilaukset

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620