Elämyspolku 2021 - Aurinkobaletti

Elämyspolku 2021

Elämyspolku 9. luokan oppilaille Turussa

Elämyspolku Aurinkobaletissa – inspiroiva kokemus nuorelle

Aurinkobaletti tarjoaa 9. luokan oppilaille kiinnostavan ja innostavan kokemuksen nykytanssin parissa.

 

Aurinkobaletin tanssiteos Illallisvieraita on tänä syksynä mukana Turun kaupungin Elämyspolku-ohjelmassa. Tarjoamme 9.-luokkalaisille näytöksen ja tanssityöpajan yhteishintaan á 12 €.

Aurinkobaletin uutuusteos johdattaa katsojat surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa tanssi ottaa vieraista vallan. Jyrki Karttusen tanssiteoksen lähtötilanteena on muodollinen tilaisuus, joka – kuten arvata saattaa – ei sujukaan ihan Käytöksen kultaisen kirjan mukaisesti. Myös kutsumattomia vieraita tulee ovista ja ikkunoista. Mitä tästä kaikesta oikein seuraa? Illallisvieraita on koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttusen ensimmäinen koreografia Aurinkobaletille.

”Minua on koreografin urallani usein kiinnostaneet draamalliset tilanteet, joissa ihmiset on eräällä lailla pudotettu tilaan, paikkaan tai ympäristöön, joissa he eivät osaa olla tai johon he eivät mitä ilmeisimmin kuulu. Ja siksi he tanssivat. Ulospäin asetelmat ja käänteet saattavat vaikuttaa koomisilta, mutta yksilöiden sisäisessä todellisuudessa räjähtää jotain muutakin kuin nauru.”

 

Elämyspolku 9. luokan oppilaille Turussa

Turun kaupungin Elämyspolku tukee laaja-alaisen osaamisen tavoitteita, ilmiöpohjaista oppimista ja monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä eri oppiaineiden tavoitteita ja sisältöjä. Elämyspolulla oppilas toimii oppimisympäristöissä, joissa hän saa kulttuuriin, ympäristöön, kestävään kehitykseen, liikuntaan ja yrittäjyyteen liittyviä kokemuksia esimerkiksi retkillä ja vierailuilla.

Lue lisää Elämyspolusta täältä.

 

Koululaisnäytökset esitetään seuraavasti

Ke 15.12.2021 klo 12:00

To 16.12.2021 klo 13:00 Loppuunmyyty

Pe 17.12.2021 klo 12:00 Loppuunmyyty

Ma 20.12.2021 klo 13:00

Ti 21.12.2021 klo 12:00

 

Tanssityöpaja näytöksen yhteydessä

Teoksen lisäksi luokan on mahdollista osallistua Aurinkobaletin tanssijoiden ohjaamiin tanssityöpajoihin. Työpajat järjestetään esityksen jälkeen teoksen lavasteissa ja tunnelmissa.

Työpajoissa liikutaan itse, kokeillaan rohkeasti kehollista itseilmaisua ja tehdään pieniä koreografisia harjoituksia. Samalla tutustutaan Illallisvieraita-teoksen teemoihin ja nykytanssiin esittävänä taiteena. Työpaja kannustaa nuoria luovuuteen, avoimuuteen ja suvaitsevaisuuteen ja se tarjoaa myös aidon ja henkilökohtaisen kohtaamisen tanssin ammattilaisten kanssa.

Työpajan kesto on noin 45 minuuttia.

 

Lisätietoja ja liput

Milja Salo
Myynti- ja markkinointisuunnittelija

050 470 1620